Despre noi


Prezentarea companiei:

Romcarbon este o societate cunoscuta pe piata romaneasca si pe cea europeana ca fiind un procesator traditional de mase plastice. Cu 65 de ani de experienta in prelucrarea polietilenei, polipropilenei, PVC-ului, polistirenului, Romcarbon are reputatia celui mai important producator de ambalaje plastice din Romania si este unul dintre cei mai mari angajatori din judetul Buzau, numarand in prezent aproximativ 900 de salariati. Societatea are puncte de lucru operationale la Bucuresti, Stefanesti si Iasi.

Prezenti permanent de-a lungul ultimului deceniu in industria verde prin investitiile realizate in calitate de actionari in unele dintre cele mai mari unitati de tratare si reciclare a deseurilor din centrul si sud-estul Europei, Romcarbon finalizeaza la jumatatea anului 2012 investitia in cea mai moderna fabrica de reciclare a deseurilor plastice din Romania, acesta luand nastere firesc, din necesitatea de a asimila o tehnologie care sa integreze si sa inchida cercul reciclarii deseurilor. Fiind constienti de impactul pe care il au asupra mediului ambalajele pe care le introducem pe piata, dar si pentru ca dorim sa sustinem Romania in indeplinirea obiectivelor de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje, Romcarbon a infiintat societatea EcoPack Management SA, societate autorizata in scopul preluarii responsabilitatilor ce revin operatorilor economici care introduc ambalaje pe piata. Pentru noi, grija fata de mediu este o preocupare constanta.

Misiune, viziune, valori

MISIUNE: Misiunea Romcarbon este sa livreze ambalaje din plastic eco-eficiente pentru a deservi diferite domenii de activitate industriala și agricola și de a închide cercul prin reciclarea deseurilor din plastic rezultate, transformându-le în materii prime secundare.

VIZIUNE: ROMCARBON S.A. isi va consolida in mod continuu portofoliul de afaceri astfel incat, in urmatorii ani se va pozitiona in "Top 100 Firme private romanesti" atat ca cifra de afaceri, dar si din punctul de vedere al cotei de piata.

valori

Realizarile unei companii sunt rezultatul eforturilor imbinate ale membrilor sai, care lucreaza impreuna pentru atingerea obiectivelor comune.
Astfel, este foarte important ca fiecare angajat al ROMCARBON S.A. sa cunoasca si sa isi asume aceste obiective, pentru a putea fi capabil sa le atinga si, mai mult, sa le depaseasca.

Fiecarei investitii in ROMCARBON S.A. trebuie sa ii corespunda un profit pe masura. Rentabilitatea este esenta, deoarece aceasta este primul instrument ce masoara succesul unei companii, fiind de asemenea, principala sursa de crestere economica si dezvoltare.

Pentru a obtine profit sustenabil pe termen lung, trebuie sa ne asiguram de loialitatea stimatilor nostri clienti, prin produse si servicii de calitate superioara, la preturi competitive.
Asadar, pentru a asigura in mod constant servicii de top si produse de calitate, mai intai de toate trebuie sa ne asiguram ca intreg personalul ROMCARBON S.A. este foarte competent, responsabil si inovator.

In plus, trebuie sa cultivam un mediu de lucru propice, care sa permita tuturor angajatilor sa lucreze la potentialul lor maxim, oferindu-le in acelasi timp contextul prielnic pentru a se perfectiona atat profesional, cat si din punctul de vedere al caracterului, prin impartasirea unui set comun de valori si a unei culturi organizationale foarte bine conturate.

Pe termen lung, succesul ROMCARBON S.A. se bazeaza pe urmatoarele VALORI ale companiei:

FORWARD THINKING INNOVATION

Vom dezvolta portofoliul de afaceri al ROMCARBON S.A. prin investitii in domenii de pionierat, asigurand astfel dezvoltarea durabila a societatii si pozitionand-o in randul elitei companiilor "verzi".
Credem ca este primordial sa fii primul care atinge excelenta intr-un domeniu nou .
Ne dezvoltam si ne gandim afacerea avand ca reper dezvoltarea durabila a companiei, si nu analiza "pietei de ieri".
Contand pe resurse viabile, transformam viziunile prielnice companiei in certitudini si obtinem astfel rezultatele previzionate.
Cultura noastra organizationala sustine inovatia si, de aceea, noi sprijinim viziunile mai degraba decat activitatile traditionale."

PROFIT

Vom obtine suficient profit, in egala masura pentru a oferi o rentabilitate buna actionarilor nostri, cat si pentru a finanta cresterea si dezvoltarea durabila a afacerilor ROMCARBON S.A.
Profitul este o recompensa nu doar a faptului ca oferim servicii si produse de calitate, dar si pentru seriozitatea cu care ne tratam stakeholderii.
Pe termen lung, profitul este"masura-cheie" a activitatii unui societati, baza puterii financiare, oferind siguranta angajatilor societatii, precum si siguranta afacerii in sine.
Fara a atinge obiectivul de profit, nu se poate atinge niciun alt obiectiv.

CLIENTI FIDELI

ROMCARBON S.A. da valoare banilor clientilor sai.
Intr-un spirit de parteneriat pe termen lung, interesele clientilor nostri vor fi intotdeauna propriile nostre interese.
Suntem hotarati sa obtinem o relatie speciala cu fiecare dintre clientii nostri, prin cultivarea increderii interpersonale, oferindu-le servicii si produse de cea mai buna calitate la preturi concurentiale.
Pentru produsele si serviciile noastre, raportul calitate-pret va fi intotdeauna just.
Toate eforturile noastre se vor concentra pe acele segmente de piata, unde serviciile si produsele noastre pot atinge pozitia de lider.

ANGAJATII NOSTRI

Vom oferi un mediu de lucru in care angajatii sa poata lucra la cea mai buna capacitate si in care sa se poata dezvolta impreuna cu ROMCARBON S.A.
Angajatii nostri sunt cea mai importanta resursa a ROMCARBON S.A.
Vrem sa atragem, sa dezvoltam si sa retinem in societatea noastra oameni de valoare.
Vrem sa asiguram oportunitati de formare şi dezvoltare pentru angajatii capabili si dispusi sa lucreze.
Ne dorim ca fiecare angajat al ROMCARBON S.A. sa aiba initiative, sa obtina recunoasterea pe care o merita, si sa fie mandru atat de propriile realizari, cat si de realizarile comune ale companiei.

FILOSOFIA MANAGERIALA

Vom asigura un climat profesional care sa incurajeze si sa recompenseze performantele echipelor de management.
Preferam managementul consultativ si participativ celui autoritar.
Incurajam delegarea de autoritate si luarea deciziilor la cel mai mic nivel posibil.
Insistam asupra efortului colectiv si lucrului in echipa.
Credem in comunicarea directa, care stimuleaza increderea, atitudinea pro-activa, invatarea si inovarea in cadrul ROMCARBON S.A.
Sustinem si aplicam conceptul "recompense superioare pentru realizari superioare".

CULTURA ORGANIZATIONALA

Promovam un set de valori pe baza carora vor fi intemeiate toate politicile in cadrul ROMCARBON S.A.:
Credem ca perfectiunea ar trebui sa fie scopul suprem al oricarui efort si ca devotamentul nostru pentru imbunatatirea permanenta şi inovare trebuie sa fie o continua provocare.
Credem in integritate, obiectivitate si fair-play atat in afaceri cat si in relatiile interpersonale din cadrul societatii.
Ne bizuim pe incredere si respect reciproc.
Credem ca munca poate fi placuta.
Credem in viitorul societatii noastre.

Istoric

1952 Ia fiinta Fabrica "Chimica" cu profil de fabricatie confectii si tesaturi de bachelita si aminoplaste

1957 - Intra in functiune Atelierul "Carbune Activ" si Atelierul "Materiale de Protectie"

1960 Se schimba denumirea in "Intreprinderea de Prelucrare Mase Plastice"

1962 - Incepe fabricatia de: elementi filtranti, termoformate din polistiren saci si folie din polietilena

1970 Se dezvolta capacitatea de productie la ambalaje termoformate si prelucrate din polietilena
- Intra in functiune noi capacitati
- Prelucrate din polietilena prin sinterizare
- Producerea elementilor filtranti pentru aer
- Fabricarea granulelor PVC

1977 - Incepe productia de tevi, fitinguri si elemente de legatura din PVC

1982 - Se pune in functiune capacitatea de fabricatie a sacilor tesuti din polipropilena, din Sectia Beceni

1987 - Intra in functiune sectia de fabricat Conductori electrici si cordoane cu izolatie din PVC sau polietilena

1991 - Se schimba denumirea in "S.C. ROMCARBON S.A."

1993 - Se dezvolta capacitatea de saci tesuti din polipropilena, Sectia Buzau

1995 - Se pune in functiune instalatia de saci multistrat pentru ciment
- Incepe procesul de privatizare al societatii prin metoda Mebo

1996 - Se pune in functiune instalatia de fabricat capsule si folie din PVC termocontractibila

1997 - Se pune in functiune instalatia de filtre auto tip Pocket

2000 - ROMCARBON S.A. devine societate cu capital 100% privat

2003 - "Living Plastic Industry", un investitor din Taiwan, devine actionarul principal

2004 - Se lanseaza linia de productie a tavitelor din PSE, ROMCARBON S.A. fiind primul producator din Romania; incepand cu anul 2010, in acest sector se deruleaza un program de investitii care vizeaza lucrari de modernizare ale halei de productie, precum si achizitia de noi utilaje. Noua investitie presupune cresterea capacitatii de termoformare, prin achizitia unui formator automat pentru tavitele absorbante, precum si achizitionarea unor matrite de ultima generatie. Prin diversitatea de modele, gama noastra de produse va acoperi majoritatea aplicatilor cerute de piata in domeniu. Prin aceasta investitie, capacitatea de procesare va creste la 500 to/luna. Programul de investitii vizeaza achizitia unui nou utilaj pentru placile extrudate de pardoseala, achizite facuta de asemenea in vederea cresterii capacitatii de productie si imbunatatirii calitatii acestor produse. Valoarea intregului program de investitii in acest sector se ridica la aprox. 5 milioane de Euro

2005 - Implementarea unui ERP modern pentru planificarea resurselor companiei

- ROMCARBON S.A. devine actionar al GREEENFIBER INTERNATIONAL S.A. - societate producatoare de fibra poliesterica si banda PET

- ROMCARBON S.A. isi externalizeaza departamentul de IT, infiintand in acest sens INFO TECH SOLUTIONS S.R.L. – societate cu profil de consultanta in tehnologia informatiei

- ROMCARBON S.A. devine actionar al ENERGO INSTALL S.R.L. – societate cu profil de lucrari si instalatii tehnico-sanitare

2006 - Incepe productia de saci de polipropilena. Sacii tesuti din benzi de polipropilena, denumiti generic "saci de rafie" sunt utilizati la ambalarea produselor granulate sau pulverulente, alimentare sau nealimentare, atat in agricultura cat si in industrie, fiind cel mai economic si accesibil ambalaj.

- ROMCARBON isi externalizeza activitatea comerciala si de aprovizionare / logistica, infiintand in acest sens societatea comerciala TOTAL COMMERCIAL MANAGEMENT S.R.L. - agent comercial unic al ROMCARBON S.A.

2007 - Listarea companiei la categoria a II-a BVB
http://www.wall-street.ro/articol/Piete-de-capital/35545/Romcarbon-are-liber-de-la-actionari-pentru-a-promova-la-BVB.html

-Achizitia unei parti din activul TEROM Iasi (fostul Combinat de Fibre Sintetice)

- ROMCARBON S.A. devine actionar al bazei sportive YENKI CLUB S.R.L. – cea mai mare baza sportiva din Buzau

- ROMCARBON S.A. devine actionar al GREENTECH S.A. - prima fabrica de reciclare a deseurilor de plastic din Romania

- ROMCARBON S.A. devine actionar al GRINFILD Ucraina

- ROMCARBON S.A. devine actionar al SIGUREC International S.A.

2009 - ROMCARBON S.A. devine actionar al GreenWEEEE International S.A. - cea mai mare fabrica de tratare si reciclare a deseurilor DEEE din Sud-Estul Europei

- ROMCARBON devine actionar al ASOCIATIA ECOLOGICA GREENLIFE – asociatie non-profit

2011 - ROMCARBON S.A. devine actionar al RECYPLAT LTD CIPRU

- ROMCARBON S.A. devine actionar al LIVING JUMBO INDUSTY S.A. – societate producatoare de saci PP tip "big bags"

2012 - Inaugurarea sectorului "Compound-uri plastice si polimeri reciclati".

- Vanzarea a 75 % din portofoliul de actiuni detinut de ROMCARBON S.A. in Greenfiber International S.A., Greentech S.A., GreenWEEE International S.A. catre o companie detinuta in comun de fondul de investitii SEEF si BERD

- ROMCARBON S.A. devine actionar al societatii comerciale ROMCARBON DEUTSCHLAND GmBh

- ROMCARBON S.A. devine actionar al ECO PACK MANAGEMENT S.R.L. – societate infiintata in scopul preluarii responsabilitatilor ce revin operatorilor economici privind realizarea obiectivelor anuale de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje

- ROMCARBON S.A. devine actionar al TAIPEI CIMEO S.R.L .- un centru de medicina traditionala chinezeasca

2015 - Completarea procesului investitional din sectorul „Compound-uri platice si polimeri reciclati” prin achizitia unei linii de sortare, spalare si prelucrare a deseurilor de materiale plastice;

- Cresterea capacitatii de productie din sectorul „Polietilena” prin achizitia unei tehnologii de ultima generatie in domeniul extruderii;

- Livingjumbo Industry SA investeste in productia de filme multistrat si tavite PET destinate ambalarii in atmosfera modificata. Investitia se ridica la 9,5 milioane Eur, este finantata cu fonduri europene, iar produsele realizate sunt promovate in piata sub marca „LIVING fresh”.

- Incepand cu 05.01.2015, conform noii segmentari de piata BVB, Romcarbon este listata la categoria „Standard”

RESPONSABILITATE SOCIALA

ROMCARBON S.A. desfasoara actiuni voluntare, determinate nu de legi ori prevederi juridice, ci de dorinta de a asigura dezvoltarea durabila atat a companiei noastre, cat si a comunitatii in care activam, precum si obiectivele sociale si de mediu.
Compania manifesta spirit civic, promoveaza interesul public, precum si conceptul de receptivitate sociala.
In activitatea desfasurata, ROMCARBON S.A. tine seama nu doar de propriile interese, dar si de impactul pe care il au actiunile sale asupra tuturor celorlalte terte parti implicate. Prin actiunile pe care le promovam dorim sa implementam "responsabilitatea sociala" nu doar ca si concept in compania noastra, ci ca forma de management moderna, participativa si perfect adaptabila contextului de business actual.

Suntem membri ai Asociatiei Romane de Salubritate

In data de 4 saptembrie 2014, Romcarbon SA Buzau, a participat la Adunarea Generala de Alegeri a Asociatiei Romane de Salubritate in calitate de membru al acestei asociatii patronale si profesionale, unica in Romania. ARS este membru national al ISWA- International Solid Waste Association si membru afiliat al Federației Europene pentru Managementul Deșeurilor si Servicii de Mediu (European Federation of Waste Management and Environmental Services - FEAD).

Romcarbon, in calitate de reciclator final de deseuri, alaturi de ceilalti membrii ai Asociatiei: operatori de salubritate, autoritati locale, firme de proiectare si consultanta, dar si alti reciclatori de deseuri, sustine directiile de actiune ale acestei entitati:

Promovarea sustinuta a intereselor membrilor sai;
Implicarea permanenta in procesul de elaborare a legislatiei in domeniul gestiunii deseurilor din Romania;
Implicarea dinamica a Asociatiei in managementul deseurilor din Romania, prin studii si cercetari de piata;
Initierea de contracte cu organismele in scopul atragerii de fonduri si granturi, atat pentru membrii, cat si pentru dezvoltarea sustenabila a activitatii asociatiei;

La 15 ani de la infiintare, Asociatia Romana de Salubritate isi schimba numele in Asociatia Romana pentru Managementul Deseurilor – A.R.M.D. dorind in acest fel sa accentueze rolul pe care il are in gestionarea deseurilor de la colectare si pana la valorificare.

Avem convingerea ca prezenta Romcarbon SA in cadrul acestei entitati, in calitate de reciclator final, va conduce la o mai buna implementare a managementului deseurilor din plastic din Romania in perioada 2014-2020, precum si la atingerea tintelor de reciclare a deserurilor din plastic impusa de Uniunea Europeana.

responsabilitate sociala

Sponsorizari

ROMCARBON S.A. se implica activ in educatia celor mai mari sau mai mici, prin sponsorizari directe catre unitatile de invatamant locale: Colegiul National "B.P.Hasdeu", Scoala Generala "Capitan Aviator Mircea T. Badulescu", "Scoala de Arte si Meserii" Vernesti, fiind doar cateva dintre unitatile de invatamant cu care ROMCARBON S.A. a ales sa interactioneze in cadrul comunitatii in care activeaza.

ROMCARBON S.A. crede in dictonul "Mens sana in corpora sano" si investeste intr-o actiune sociala care vine in sprijinul comunitatii, respectiv una dintre cele mai cunoscute baze sportive din orasul Buzau, "Club Yenki", club care pune la dispozitia clientilor sai 4 terenuri de tenis de camp, precum si un teren de fotbal-tenis. Aici, cei mari si cei mici deopotriva, poti veni fie sa invete tainele tenisului, fie sa isi perfectioneze tactica de joc.

Cunoscut drept cel mai mare club de tenis din Buzau, "Yenki Club" organizeaza periodic turnee, atat pentru profesionisti, cat si pentru amatori.

Noi am donat ! Voi ?

Echipa Romcarbon a raspuns apelului facut de Ministrul Sanatatii zilele trecute, privind criza cu care se confrunta centrele judetene de transfuzie sanguina in ceea ce priveste rezervele de sange.

Astfel, in zilele de 26 si 27 august, peste 30 de angajati ai societatii au mers la Centrul Judetean de Transfuzie Buzau pentru a dona sange celor care au mare nevoie de el.

Inscrierea la aceasta actiune umanitara a fost benevola, cu totii avand convingerea ca sangele donat va salva o viata.

Toti cei care au fost prezenti la centrul de trasfuzie si-au luat angajamentul de a dona in mod regulat sange.

TU stii ca donand sange poti salva chiar si trei vieti ? Din cantitatea de sange donata o singura data se pot extrage elementele care pot salva vietile a trei pacienti.
    Celulele rosii (hematiile) – se pot pastra 35 zile si se folosesc in special la pacientii din salile de operatii si reanimare.
    Trombocitele – se pot pastra maxim 5 zile si sunt de mare ajutor bolnavilor de cancer si leucemie.
    Plasma – poate fi congelata si rezista pana la un an, este folosita in principal in tratamentele accidentatilor si bolnavilor cu arsuri.

Doneaza sange si ofera cuiva o sansa la viata !

noi am donat

Campania 2%

Incepand cu luna mai 2007, ROMCARBON S.A. demareaza campania de promovare a prevederilor art. 54 alin. din Legea nr. 571/ 2003 privind Codul Fiscal care permite tuturor contribuabililor persoane fizice sa directioneze 2% din impozitul pe venit care una dintre numeroasele organizatii nonguvernamentale, in vederea sustinerii diverselor cauze sociale: educatia, sanatatea, protectia mediului sau a animalelor, precum si alte domenii.

Personalul companiei a fost informat cu privire la specificul catorva ONG-uri catre care pot alege sa directioneze cei 2% din impozitul pe venit, insa in acelasi timp angajatilor companiei li s-a explicat ca sunt liberi sa decida in mod direct daca doresc sa-si redirectioneze impozitele spre aceste entitati nonprofit, spre altele, sau deloc. In fiecare an, in medie 450 dintre angajatii companiei opteaza pentru redirectionarea celor doua procente din impozitul pe venit catre diverse asociatii, fundatii, case de ajutor reciproc etc.

CAMPANII ORGANIZATE IN CADRUL CSR

Campanie cu ocazia Zilei Internationale a Mediului

In data de 5 iunie 2007, cu ocazia Zilei Internationale a Mediului, ROMCARBON S.A. a desfasurat campania de mediu "Pentru o lume mai curata!", organizata impreuna cu firmele Greentech, Greenfiber International si GreenWEEE International din Buzau.
Parteneri ai acestui eveniment au fost Agentia pentru Protectia Mediului Buzau, institutia Prefectului Buzau si Primaria Buzau.
In cadrul campaniei au fost implicati elevi de la Palatul Copiilor Buzau, Colegiul B.P. Hasdeu, Colegiul Tehnic Buzau, Liceul cu Program Sportiv Buzau, Grupul Scolar D. Filipescu, Scoala Generala nr.11 Buzau, Scoala Generala nr. 1 Buzau, Scoala Generala si Gradinita Policiori, ce au distribuit trecatorilor din diferite zone ale orasului pliante care atrag atentia asupra nocivitatii deseurilor si asupra solutiilor pentru un mediu sanatos si curat.
ROMCARBON S.A., alaturi de companiile partenere, a sponsorizat scolile participante cu pubele ecologice pentru depozitarea selectiva a deseurilor de sticla, plastic si hartie precum si cu carti pe probleme de mediu, utile in activitatea scolara a elevilor.
Evenimentul s-a incheiat cu un mars de protest privind poluarea mediului si de atragere a atentiei asupra incalzirii globale. Copii, profesori si angajati ai companiilor organizatoare s-au deplasat pe jos din centrul orasului pana la Institutia Prefectului purtand pancarde si scandand mesaje ecologice.
Campania a avut un impact mare la nivelul orasului, bucurandu-se si de prezenta multor reprezentanti din mass-media locala.

Concursul "Desene pe asfalt" desfasurat cu ocazia Zilei Internationale a Mediului

Un alt eveniment desfasurat pentru celebrarea Zilei Mediului a fost cel organizat de Consiliului Investitorilor Straini Buzau, ROMCARBON S.A. fiind membra a acestei organizatii.
Evenimentul s-a desfasurat in data de 3 Iunie 2007 pe bulevardul Nicolae Balcescu si a constat intr-un concurs de desene pe asfalt cu tema: "Avem un singur Pamant. Sa-i acordam prioritate!". Scopul acestei actiuni a fost sensibilizarea comunitatii asupra protectiei mediului, reconstructiei ecologice si dezvoltarii durabile in judetul Buzau.
Parteneri la aceasta actiune au fost scolile generale nr. 1, 8 si 15 din Buzau. Principalele premii au constat in corturi, saci de dormit si termosuri iar trecatorilor le-au fost inmanate ghivece cu flori si diverse produse promotionale.

"Campanie - Ziua Internationala a Mediului 2011"

In fiecare an, ziua de 5 iunie este un prilej pentru tarile din intreaga lume sa initieze si organizeze actiuni de anvergura pe teme ecologice pentru a sarbatori Mediul; de la plantare de arbori si ecologizarea diverselor zone- de exemplu malul unui rau, pana la ample campanii de colectare a diverselor tipuri de deseuri.

Si anul acesta Buzaul a sarbatorit Ziua Mediului.

Astfel, la initiativa Garzii de Mediu, ROMCARBON S.A., impreuna cu firmele GreenTech, GreenWeee si GreenFiber International, a luat parte la actiunea desfasurata in Piata Daciei din data de 3 iunie 2011.

Anul acesta am ales sa marcam Ziua Mediului organizand o actiune ce a vizat clasele gimnaziale din 5 unitati de invatamant din Buzau, si anume: Liceul de Arte, Scoala "George Emil Palade", Scoala Generala nr.7, Liceul cu program sportiv "Iolanda Balas Shroter" si Liceul Pedagogic "Spiru Haret".

Concret, activitatea a constat in 2 concursuri - unul de costume si unul de desene, ambele cu tema ecologica; elevii din scolile participante s-au organizat in 5 echipe a cate 10 elevi. In cadrul concursului de desene, copii au incercat sa exprime, intr-un mod cat mai personal, felul in care fiecare dintre ei intelege conceptul "Ecologie"; pe de alta parte, concursul de costume a fost o veritabila parada, fiecare scoala desemnandu-si un reprezentat care a prezentat o tinuta realizata in mod inedit din materiale reciclabile precum: ziare, pungi, hartie creponata etc.

Manifestatia s-a desfasurat sub sloganul "Genereaza-ma cat mai putin", incercand astfel sa tragem un semnal de alarma in scopul de a face oamenii sa constientizeze faptul ca resursele Planetei sunt limitate si este de datoria noastra sa le gestionam rational.

In piata Daciei a fost amplasat un monstru de PET-uri, care a putut fi obervat de tracatori si participanti deopotriva, pe toata durata evenimentului; "monstrul" a fost realizat prin efortul comun al firmelor partenere, acesta fiind simbolul protestului impotriva poluarii parcurilor si a strazilor din oras.

Actiunea s-a incheiat cu festivitatea de premiere, respectiv premiul pentru "Cel mai original costum" si "Cel mai izbutit desen". ROMCARBON S.A. se implica si sustine nu doar activitatea de reciclare propriu-zisa, dar si activitatile complementare acesteia, respectiv activitati ecologice cu scop educativ ce au o finalitate cetateneasca.

Pornind de la principiul "lectia bine invatata in copilarie se transforma in deprindere la maturitate" si considerand ca este vital sa invatam copii sa ocroteasca si sa respecte natura, ROMCARBON S.A. se aliniaza trend-lui ecologic si continua sa initieze si sa sustina activitati menite sa formeze copii din judetul nostru in adevarati ecologisti, si de ce nu, chiar in modele pentru adulti.

ROMCARBON S.A. pastreaza traditia Sarbatorilor de Iarna

In prag de Sarbatori, ROMCARBON S.A. a primit colindul ansamblului folcloric "Balada" al Clubului de dans de la Colegiul Tehnic Buzau.

Copiii au surprins in mod placut angajatii societatii, care s-au adunat in numar mare sa le asculte urarea. Glasurile copiilor intrepretand colindele traditionale au adus spiritul sarbatorilor mai aproape si au insufletit atmosfera unei zile obisnuite la birou.

Imbracati in costume populare traditionale, grupul format din 10 elevi cu varste cuprinse intre 14 si 16 ani, sub indrumarea dnei profesor Carmenuta TANASE, a interpretat cateva din cele mai populare colinde romanesti de Craciun.

Pentru ca au adus bucuria Craciunului celor care i-au ascultat, colindatorii au fost rasplatiti de conducerea Societatii.

ROMCARBON S.A. pastreaza traditia Sarbatorilor de Iarna si obiceiurile specifice, crede in perenitatea acestora si sustine initiativa - celor mai mari sau mai mici- care vestesc datinile si valorile stravechi romanesti.

ROMCARBON S.A. a demarat o actiune de ajutorare a satelor sinistrate de nameti din judetul Buzau

Fenomenele meteorologice extreme si cantitatile mari de zapada care s-au abatut peste Romania in ultimele saptamani au afectat zecii de mii de oameni, multi dintre acestia locuitori ai satelor judetului Buzau.

ROMCARBON S.A. nu a ramas indiferenta in fata dramei pe care o traiesc acesti oameni si s-a organizat intr-o actiune umanitara de ajutorare a celor greu incercati de forta naturii.

Compania ROMCARBON S.A. s-a alaturat autoritatilor locale aflate in prima linie pentru dezapezire (pompieri, militari) ajutand cu materiale necesare dezapezirii comunelor izolate. Impreuna cu institutiile direct implicate, a ajutat la dezapazirea comunelor Sageata si Robeasca, comune care au fost grav afectate de caderile masive de zapada in ultimele zile. Actionand atat cu lopetile, cat si cu utilajele, autoritatile au reusit sa scoata de sub troiene sute de gospodarii.

ROMCARBON S.A. a contribuit de asemenea, cu ambalaje din productia proprie, ambalaje necesare transportarii alimentelor stranse la unul din centrele de "Colectare alimente" din orasul Buzau catre satele sinistrate.

Compania noastra a distribuit produse de igiena personala pentru oamenii strazii care in aceasta perioda au fost cazati in cadrul unui adapost temporar din oras.

Bunul simt, omenia, solidaritatea si responsabilitatea civica sunt valorile dupa care ROMCARBON S.A. se ghideaza in aceste momente in care semenii nostri sunt greu incercati, drept pentru care, in masura posibilitatilor, vom continua sa fim alaturi de acesti oameni, ajutandu-i cu tot ceea ce ne sta in putinta.

In cadrul "Saptamanii altfel", ROMCARBON SA a primit vizita copiilor clasei a VIII-a B din cadrul Scolii Nr. 1 "Capitan Aviator Mircea T Badulescu".

Vineri, 6 aprilie 2012, 18 copii insotiti de dna diriginta Bavulescu Ramona , au trecut pragul fabricii pentru a vizita unitatea de productie si pentru a afla mai multe despre procesul de fabricatie al produselor "ROMCARBON". Pe parcursul vizitei, cativa dintre specialistii in Productie i-au insotit pe copii si le-au explicat rolul fiecarui utilaj in procesul de productie. Pentru prima oara intr-o fabrica, copii s-au aratat foarte interesati sa inteleaga etapele fluxului de productie; sacii "de rafie", folia de solar sau caserolele tip "catering" sunt doar cateva dintre dintre produsele despre care copii au aflat cum se fabrica. La final, copii au primit cate un produs realizat in fiecare dintre sectoarele vizitate.

ROMCARBON S.A. considera ca vizitarea unui fabrici este extrem de constructiva la aceasta varsta, avand un impact major asupra celor mici, pe de-o parte pentru ca le creeaza o imagine mai clara asupra realitatii si le imbogateste cunostintele, iar pe de alta parte, pentru ca in acest fel, copii vor sti cum sa isi aleaga, ulterior, propria meserie, nu doar din auzite, ci in cunostinta de cauza.

Pentru compania noastra, vizita acestor copii in sectoarele fabricii, a insemnat un mijloc de derulare a unei activitati cu finalitate cetateneasca; o activitate interactiva de relationare si comunicare, dar mai ales o activitate prin care am ales sa ne implicam in domeniul responsabilitatii sociale, asemenea unui "bun cetatean corporatist" , constant preocupat de comunitatea in care isi desfasoara activitatea.

Daca e 5 iunie, e Ziua Mediului, si daca e Ziua Mediului, SC ROMCARBON SA este parte activa in cel putin o actiune de educatie ecologica

Aplicand si anul acesta acelasi deviz, ROMCARBON S.A., impreuna cu Greenfiber International SA, Greentech SA, Greenweee SA si GreenLamp Reciclare SRL, s-au alaturat actiunii organizate de Garda de Mediu Buzau in vederea celebrarii Zilei Mondiale a Mediului.

Activitatea de anul acesta a constat intr-un concurs de desene - cu tema ecologica - concurs la care s-au inscris Scoala Generala Nr. 1 "Capitan Aviator Mircea T. Badulescu", Liceul de Arte "Margareta Sterian" si Scoala Generala Nr. 11, aceasta din urma fiind si gazda evenimentului. Anul 2012 este "Anul International al Energiei Durabile pentru Toti", iar tema sub care s-a desfasurat intreaga manifestatie a fost "Economia verde. Te include si pe tine?". Copii au tras un semnal de alarma privind folosirea iresponsabila a resurselor naturale precum si poluarea excesiva a planetei. La final, cele mai bune desene au fost premiate, premiile constand in articole sportive, incercand astfel sa promovam un stil de viata sanatos, inca de la varste fragede.

Ziua Mondiala a Mediului se sarbatoreste in fiecare an pe 5 iunie, iar anul acesta s-au implinit 40 de ani de celebrare a acestei zile ( 1972- anul in care s-a sarbatorit pentru prima oara Ziua Mondiala a Mediului, la initiativa Organizatiei Natiunilor Unite). Cu acest prilej, compania noastra s-a alaturat sustinatorilor mediului, dezvoltarii durabile si sporirii calitatii vietii.

Prin sustinerea acestor evenimente - mesajul transmis si amploarea acestor activitati - ROMCARBON S.A. atrage atentia asupra problemelor de mediu si urmareste responsabilizarea membrilor comunitatii in care isi desfasoara activitatea.

Traditia spune ca cine primeste colindatori în casa sa, va avea parte în noul an de sanatate, rod bogat si implinirea dorintelor.

Promotor al traditiei si datinei crestine stravechi, ROMCARBON S.A. a primit si anul acesta colinda Ansamblului folcloric "Balada" de la Colegiul Tehnic Buzau.

Un grup de 18 elevi au venit la colindat in prag de sarbatori. Ei au oferit gazdelor un recital de colinde si cantece de iarna.

Pentru ca ne-au cantat si ne-au incantat cu vocea lor, elevii au fost rasplatiti cu dulciuri traditionale chiar de catre Directorul General al societatii - dna Banucu Ileana.

Acest eveniment face parte dintr-un program derulat si sustinut de ROMCARBON S.A. prin care sprijina activitatile desfasurate de si pentru copii, program care cuprinde activitati intreprinse in decursul anilor, precum: "Concursul desene pe astfalt", "Ziua Mediului 2008", "Ziua Mediului 2011", "Ziua Mediului 2012", "Ziua Portilor Deschise"din cadrul programului scolar "Scoala Altfel".

Pe aceasta cale conducerea companiei ROMCARBON S.A. ureaza tuturor colaboratorilor sai Sarbatori fericite, sanatate si impliniri, impreuna cu traditionalul "La multi ani".

Romcarbon si-a deschis portile in Saptamana "Scoala altfel"

Circa 100 de elevi au vizitat in saptamana 1-5 aprilie 2013 platforma Romcarbon, in cadrul Saptamanii „Scoala Altfel”, program național organizat de Ministerul Educației Naționale si derulat anul acesta sub sloganul "Să știi mai multe, să fii mai bun!".

Astfel, elevii clasei a X-a F din cadrul Colegiul National „B.P.Hasdeu”, precum si elevii de la clasele STEP BY STEP din cadrul Liceului Pedagogic „Spiru Haret”, au avut prilejul sa vada cu ochii lor cum se fabrica sacii de rafie, folia de agricultura, caserolele de unica folosinta ori filtrele auto. Atat cei mici, cat si cei mai mari s-au aratat entuziasmati sa cunoasca, direct de la specialistii din Productie, procesul de fabricatie al acestor bunuri, copii avand ocazia sa descopere cata munca implica realizarea unor obiecte pe care cu totii le folosim zilnic, cel mai adesea insa, fara sa ne gandim cat de grea sau de usoara este executia lor.

Bucuria copiilor a fost cu atat mai mare cu cat multi dintre parintii ori bunicii lor au lucrat la un moment dat pe aceasta platforma, asa incat acesti copii aflase deja cate „o poveste”despre fabrica noastra. La finalul turului de prezentare, elevii au primit cate un produs realizat in fiecare dintre sectoarele vizitate.

Ne bucuram ca exista interes atat din partea cadrelor didactice, cat si din partea elevilor pentru e ne trece pragul, iar noi promitem ca in fiecare an vom deschide portile tuturor celor interesati, in speranta ca reusim, cu buna-vointa, cu resursele pe care le avem la dispozitie si mai ales cu bunele noastre intentii, sa devenim un reper nu doar pentru economia, dar si pentru comunitatea locala.

In aceeasi masura, nutrim convingerea ca cel putin o parte dintre micii nostri vizitatori vor deveni angajatii de maine ai companiei noastre.

Un parteneriat de sucess Romcarbon SA si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Buzau

Camera de Comert si Industrie Buzau exista efectiv, ca institutie autonoma, din 28 octombrie 1928. Romcarbon SA se bucura de calitatea de membru a Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Buzau, fapt ce confera societatii noastre apartenenta de o organizatie de elita.

Prin natura activitatilor pe care le desfasoara, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Buzau are un rol deosebit de important in dezvoltarea mediului de business local.

De-a lungul colaborarii, reprezentantii C.C.I.A au sustinut si sprijinit interesele Romcarbon, prin serviciile oferite, prin activitati de consultanta in domeniul afacerilor, prin activitati organizate pe linie de de pregatire profesionala, prin organizarea unor misiuni de afaceri si manifestari comerciale, atat in tara, cat si in strainatate, prin promovarea cooperarii inter-judetene si inter-statale.

Prin contactul nemijlocit cu agentii economici, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Buzau actioneaza ca un liant intre acestia si piata, ceea ce ii ofera posibilitatea de a identifica problemele economiei si de a promova actiuni si masuri de constituire si dezvoltare a economiei de piata.

Apreciem implicarea Camerei de Comert Industrie si Agricultura Buzau ca fiind esentiala in apararea si promovarea intereselor comerciantilor si industriasilor buzoieni si avem convingerea ca impreuna vom dezvolta proiecte durabile, pentru progresul si stabilitatea economica a orasului nostru.

Ziua Mediului 2013

Si anul acesta, "voluntarii de mediu" ai judetului Buzau - Comisarii Garzii Nationale de Mediu, impreuna cu Agentia pentru Protectia Mediului, cu sustinerea Romcarbon, Petrom si a Mass-mediei locale, au organizat un program pentru a sarbatori Ziua Mediului , urmarind prin acesta cresterea nivelului de educare, de informare si de constientizare a celor mici si celor mari deopotriva, in ceea ce priveste protectia si respectul pentru mediu.

Activitatea a avut loc la Vulcanii Noroiosi si a constat intr-un concurs de desene cu tema ecologica. Elevii ai scolii cu clasele I-VIII Nr.11, scolii cu clasele I-VIII "George Emil Palade", scolii cu clasele I-VIII "Ion Creanga" si elevi ai claselor gimnaziale ai Liceului Pedagogic " Spiru Haret", au dat dovada de originalitate si creativitate in a reda prin forme si culori modul in care inteleg ei legatura dintre problemele de mediu si actiunile intreprinse de om in acest sens. Desenele au fost premiate si toti copii au primit diplome de participare.

Amintim pe aceasta cale ca sloganul ales in acest an de UNEP este "GANDESTE. MANANCA. SALVEAZA"; acesta reprezinta o campanie antirisipa a alimentelor si de constientizare a impactului pe care îl au asupra mediului, alegerile alimentare, si deciziile informate privind alimentele consumate.

Continuam sa sustinem si sa initiem astfel de activitati din convingerea ca reusim in acest fel sa formam un comportament responsabil si o conduita ecologica.

Doliu national

Romcarbon se alatura autoritatilor si institutiilor publice si arboreaza drapelul national in berna in semn de respect fata de victimele tragicului accident care a avut loc in seara zilei de 23 iunie 2013, in localitatea muntenegreana Grlo.
Dumnezeu sa ii odihneasca in pace pe cei disparuti !

doliu nationalRomcarbon s-a clasat pe locul II in randul companiilor inscrise in prima editie a competitiei PREMIUL RSIRomcarbon s-a clasat pe locul II in randul companiilor inscrise in prima editie a competitiei PREMIUL RSI

Romcarbon si-a deschis din nou portile in Saptamana "Scoala Altfel" 2014Peste 100 de elevi, de varste mai mici si mai mari, au vizitat fabrica Romcarbon in saptamana 7-11 Aprilie.

Anul acesta a venit randul elevilor clasei "0" din cadrul scolii nr. 15 "George Emil Palade" si ai clasei a VII-a ai din cadrul scolii nr. 12 "Sfantul Apostol Andrei" Buzau sa afle "cum se fabrica" sacii de rafie, caserolele din polistiren sau filtrele auto.

Specialistii nostri din Productie au insotit copii in turul fabricii, explicand pe intelesul celor mari si celor mici deopotriva, intreg procesul de fabricatie si raspunzand cu bucurie intrebarilor adresate de micii vizitatori.

Copii au avut astfel primul contact cu mediul de munca industrial. Impresionati de complexitatea proceselor de productie, dar si de tehnologia necesara pentru realizarea unor produse aparent banale, copii apreciaza acum mai mult munca depusa de parintii lor.

Salutam pe aceasta cale initiativa Ministerului Educatiei si promitem ca si in anul ce urmeaza vom fi parteneri de nadejde in cadrul acestui program educational.

Romcarbon si-a deschis din nou portile in Saptamana

Romcarbon si-a deschis din nou portile in Saptamana

Ziua Mondiala a Mediului 2014

Romcarbon a sustinut cu mandrie, si anul acesta, Sarbatoarea Zilei Mondiale e Mediului organizata la Buzau.

De aceasta data, evenimentul a fost organizat in avans, in data de 31 mai, de catre Inspectoratul Scolar Judetean Buzau in parteneriat cu Garda de Mediu Buzau, Universitatea Bucuresti, Facultatea de Biologie si Inspectoratul Scolar Judetean Prahova.

Sub sloganul “ Contributii ale elevilor la protectia mediului inconjurator” elevi de gimnaziu si liceu din judetele Buzau si Prahova au realizat si prezentat proiecte cu scopul de a cunoaste mediul inconjurator prin stimularea curiozitatii pentru investigarea realitatii inconjuratoare.

Obiectivele principale ale activitatii au fost:
    Valorificarea experientei elevilor in ceea ce priveste educatia ecologica si de protectie a mediului inconjurator;
    Devoltarea insteresului elevilor pentru documentare, cercetare, aplicare; stimularea creativitatii acestora in elaborarea si sustinerea lucrarilor, referatelor, proiectelor;
    Stimularea elevilor pentru realizarea unor lucrari teoretice si practice prin valorificarea descoperirilor stiintifice si a experientei in domeniul recomandat;

Aceasta activitate face parte dintr-o serie de actiuni cu caracter educativ care sunt menite sa determine copii, inca de la varste mici, sa devina mai constienti de impactul pe care il are modul nostru de viata asupra Planetei; astfel, in timp ce planeta consuma resurse pentru cei 7 miliarde de oameni, poluarea a atins cote alarmante. Romcabon va continua sa sustina astfel de activitati, constienti fiind ca formarea unei atitudini pozitive fata de natura inceputa la varste fragede devine o deprindere la maturitate.

Saptamana Scoala Altfel 2015

Saptamana 6-10 aprilie 2015 este dedicata activitatilor educative extracurriculare si extrascolare In cadrul programului national "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", organizat de Ministerul Educatiei Nationale. In aceasta saptamana cursurile nu se deruleaza conform orarului obisnuit al clasei, ci dupa un orar special. Prin acest program este stimulata participarea la actiuni cat mai diverse, In contexte nonformale.

Asa cum ne-am obisnuit In ultimii ani, si anul acesta am deschis portile fabricii, de data acesta pentru elevii clasei a XI-a A din cadrului liceului „Dimitrie Filipescu” Buzau.

Vizita elevilor In fabrica urmareste familiarizarea tinerilor cu locul de munca; programul Ii ajuta pe tineri sa Inteleaga diverse optiuni de cariera si sa gaseasca mai usor un raspuns la Intrebarile: "Ce vreau sa devin dupa ce termin scoala? Unde vreau sa lucrez? Care este cel mai potrivit loc de munca pentru mine?“.

Extrem de interesati de felul In care se proceseaza polimerii si de procesul de fabricatie al sacilor din rafie sau al foliei din polietilena, la final, copii au declarat ca experienta a fost similara cu emisiunea „How is made”, doar ca mult mai concreta. Noi le dorim mult succes la scoala, „Paste fericit” si asteptam cu interes si alti copii care sa ne calce pragul.

Saptamana Scoala Altfel 2015

Vizita studenti

In data de 8 mai 2015, 48 de studenti cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti au avut ocazia sa participe la o vizita tematica In fabrica noastra.

Studentii au avut ocazia sa observe procesul de reciclare al deseurilor plastice, plecand de la sortarea acestora si pana la transformarea lor In produs finit, respectiv In granule reciclate. Astfel, studentii au completat partea teoretica pe care o Invata la facultate cu realitatea practica din sectorul de productie.

Ne bucuram ca exista interes atat din partea cadrelor didactice, cat si din partea studentilor pentru a ne trece pragul, si In aceeati masura, speram ca o parte dintre studentii care ne-au vizitat vor profesa ingineria In cadrul companiei noastre.Vizita studenti

Actiune ecologista Primarie Berca

Sambata, 9 mai, In zona Manastirii Ratesti, s-a desfasurat o actiune ecologica la care au luat parte aproximativ 600 de elevi din judetele Buzau, Prahova, Galati si Ilfov.

Actiunea a fost organizata de Primaria Berca Impreuna cu Asociatia Turistica “Ghizii Romaniei”, face parte din programul de voluntariat pe teme de educatie ecologica “ECO TERRA. Visul verde – pentru o altfel de lume!” si a fost sprijinita si de Romcarbon.

In cadrul acestei actiuni, s-au realizat ateliere de lucru In natura, fise de lucru pe teme ecologice, dar si o activitate de ecologizare a zonei; pentru aceasta din urma, Romcarbon a pus la dispozitia copiilor sacii necesari pentru colectarea selectiva a deseurilor.

Obiectivele specifice ale activitatii urmaresc educarea elevilor si constientizarea acestora asupra importantei protejarii mediului Inconjurator, implicarea elevilor Intr-o actiune de ecologizare si promovarea voluntariatului.

Pornind de la principiul "lectia bine Invatata In copilarie se transforma In deprindere la maturitate" si considerand ca este vital sa Invatam copii sa ocroteasca si sa respecte natura, ROMCARBON S.A. se aliniaza trendului ecologic si continua sa initieze si sa sustina activitati menite sa formeze copii In adevarati ecologisti, si de ce nu, chiar In modele pentru adulti.Actiune ecologista Primarie Berca

Ziua Mondiala a Mediului 2015, marcata la Buzau, in zona Vulcanilor Noroiosi

Buzaul a sarbatorit anul acesta Ziua Mondiala a Mediului “in avans”. Astfel, in data de 4 iunie, Garda de Mediu Buzau, cu sustinerea Inspectoratului Scolar Judetean, a organizat o activitate ecologica in zona Vulcanilor Noroiosi. Locatia nu a fost aleasa intamplator, Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mari fiind o arie protejata de interes national.

Vulcanii noroiosi reprezinta formatiuni create de gazele naturale provenind de la peste 3.000 de metri adancime, care trec printr-un sol argilos, in combinatie cu apa din panza freatica. Gazele imping spre suprafata apa amestecata cu argila. Namolul format de acestea iese la suprafata si, in acele locuri, se usuca in contact cu aerul, formand niste structuri conice asemanatoare unor vulcani. Namolul iesit la suprafata este rece, deoarece vine din straturile de argila.

Activitatea s-a desfasurat cu participarea a peste 60 de elevi din 5 scoli din Buzau: Scoala Generala nr. 1, Scoala Generala nr. 11, Scoala Generala nr. 15, Scoala Generala nr. 16 si Liceul Pedagogic “Spiru Haret”; copii au realizat desene cu teme ecologice si de mediu care s-au inscris in tema generala din acest an, “Padurea”. Tematica atrage atentia asupra defrisarilor masive de padure din tara noastra si asupra poluarii excesive a aerului, tocmai ca efect al defrisarilor.

Sloganul de anul acesta este "Sapte miliarde de visuri. O planeta. Consuma cu grija” si exprima provocarea de a crea oportunitati de dezvoltare economica durabila si, in acelasi timp, de a stabiliza rata de utilizare a resurselor naturale si a reduce impactul asupra mediului.

Copii, organizati pe echipe, fiecare echipa reprezentand o scoala, au pictat planse dintre cele mai diverse, infatisand padurea ocrotita, protejata, in antiteza cu padurea defrisata, dovada a faptului ca au inteles importanta padurilor, a naturii si a unui mediu inconjurator curat. La final, cele mai frumoase lucrari au fost premiate.

Sponsori ai acestui eveniment au fost si anul acesta Romcarbon SA, Greentech SA, Greenfiber International SA si GreenWEEE SA. Ziua Mondiala a Mediului, principalul eveniment ecologic, de informare publica si de actiune pentru mediu, se sarbatoreste in fiecare an pe data de 5 iunie, in scopul de a sensibiliza opinia publica la problemele de mediu cu care se confruntă astazi omenirea – epuizarea resurselor naturale, incalzirea globala, criza apei potabile, saracia, deseurile, desertificarea, disparitia unor specii de plante si animale.

Ziua Mondiala a Mediului 2015, marcata la Buzau, in zona Vulcanilor Noroiosi

Concurs national de proiecte de mediu 2015

Miercuri, 10 iunie, in cadrul scolii “N. I. JILINSCHI” din Vernesti s-a desfasurat etapa judeteana a Concursului National de Proiecte de Mediu.

La concurs au participat 4 scoli: Scoala Generala nr. 10 Buzau, Scoala Gimnaziala Cochirleanca, Scoala Gimnaziala Merei si cea care a fost si gazda concursului, Scoala cu clasele I-VIII Vernesti.

Fiecare scoala a fost reprezentata de un echipaj, format din unul sau doi elevi, care, sub indrumarea unui profesor coordonator, a realizat un proiect plecand de la o problema de mediu identificata. Proiectele au inclus si o parte efectiva de cercetare- astfel, copii ne-au prezentat concluziile unor studii practice realizate in paduri, pe malul raurilor sau in apropierea unei sosele nationale ; poluarea solului, apelor, a aerului sau poluarea fonica sunt cateva dintre problemele semnalate de cei mici.

Fiecare proiect s-a desfasurat sub un slogan sugestiv:” Viitorul pamantului- Stop poluarii!”, “Cum sa salvam inima spirituala a comunei?”, “Amenajarea ecoturistica a statiunii Sarata Monteoru conform normelor europene”, “Poluarea mediului din regiunea Lacului Rosioru” sau “Stinge Zgomotul, aprinde Linistea !”.

Un punctaj semnificativ a fost acordat pentru solutiile propriu-zise descoperite de elevi in privinta problemei de mediu identificata; echipa castigatoare (locul I) este din cadrul scolii din Vernesti si va reprezenta judetul la etapa nationala de la Iasi.

Romcarbon SA a sustinut cu drag acest concurs din postura de sponsor si jurat si a explicat copiilor ce este “reciclarea” si de ce este important sa reciclam. Apreciem ca educatia ecologica este imporanta mai ales la varstele mici, atunci cand se formeaza deprinderile, de aceea, ne alaturam ori de cate ori este posbil, actiunilor de acest fel. Uram mult succes micilor finalisti in etapa urmatoare si…vacanta placuta !

Concurs national de proiecte de mediu 2015

Saptamana Scoala Altfel 2016

Si anul acesta, in cadrul saptamanii “Scoala altfel” aproximativ 100 de copii de la 3 scoli din judet au vizitat fabrica Romcarbon.

Copiii reprezinta viitorul, un viitor care trebuie sustinut continuu pentru ca lucrurile sa se dezvolte armonios in timp. Cei mici au fost condusi de catre specialistii din Productie in sectoarele de prelucrare a polietilenei si polipropilenei; astfel, ei au aflat cum se fabrica sacii de rafie, folia de solar sau pungile industriale.

Copiii au fost captivati de modul in care lucreaza angajatii, de utilajele cu care este dotată fabrica si de rolul pe care il au ele in fiecare etapa a procesului tehnologic de prelucrare a polimerilor.

Continuam sa sustinem aceasta initiativa a cadrelor didactice an de an cu speranta ca aceste vizite le ofera copiilor o experienta practica care ii ajuta sa inteleaga importanta muncii.

Pentru galerie foto, va rugam sa accesati sectiunea Media- Fotografii.

MANAGEMENT

Avand drept scop cresterea competitivitatii, echipa manageriala a fost reorganizata la inceputul anului 2004.

Managementul ROMCARBON S.A. este dinamic si utilizeaza instrumente moderne de analiza:
sistem ERP;
bugetarea pe termen scurt, mediu si lung a tuturor activitatilor functie de obiectivele propuse si urmarirea acestora;
utilizarea situatiilor de cash-flow in fundamentarea deciziilor;
solutii de rationalizare a costurilor.

Structura managementului ROMCARBON S.A.

1. Consiliul de Administratie:
+ HUANG LIANG NENG Presedinte Presedinte al Consiliului de administratie din 16.04.2018

 • Economist – KENG FANG LTD - 11.1993 – 06.1997
 • Economist – DECATHLON (Taiwan Branch) – 07.1997-05.2001
 • Administrator – TAIROM IMPORT-EXPORT SRL Buzau – 09.2001-04.2004
 • Administrator unic– GREENFIBER INTERNATIONAL SA Buzau – 05.2005-04.2007
 • Administrator – LIVING PLASTIC INDUSTRY SRL Buzau – 03.2007-03.2011
 • Administrator - LIVING PLASTIC INDUSTRY SRL Buzau – 05.2007-05.2012
 • Administrator – GREENTECH SA Buzau – 01.2009-05.2012
 • Consilier Financiar – LivingJumbo Industry SA – 11.2009 – prezent
 • Administrator unic – GREENLAMP RECILCARE SA Buzau – 05.2010-05.2012
 • Administrator provizoriu – GREENLAMP RECILCARE SA Buzau – 02.2013-03.2013
 • Presedinte al Consiliului de administratie/Administrator – GREENLAMP RECICLARE SA Buzau – 03.2013-06.2016
+ SIMIONESCU Dan Vicepresedinte Membru in Consiliul de administratie din 2003
 • Director Coopers & Lybrand Romania – 1993-1997
 • Director Directia Marketing, Piete de Capital si Relatii Externe - SIF Transilvania – 1997- prezent
 • Membru al Consiliului de Administratie al S.C. ROMCARBON S.A. – 2003 - prezent
 • Membru al Consiliului de Administratie al S.C. GREENFIBER INTERNATIONAL SA- 01.05.2007 -dec. 2009; 20.09. 2010 – 30.04.2011
 • Membru al Consiliului de Administratie al SC GREENTECH SA - 06.01.2009 -31.05.2011
 • Membru al Consiliului de Administratie al SC GREENWEEE INTERNATIONAL SA - 01.11.2008 – 31.05.2011

+ WANG Yi-Hao Vicepresedinte Membru in Consiliul de administratie din 2010
 • Director Department Comert International Living Water in Spring International Co., Ltd - 2007-2010
 • Director General Living Water in Spring International Co, Ltd - 2010- prezent
 • Membru al Consiliului de Administratie al S.C. GREENFIBER INTERNATIONAL SA- 20.09.2010- – prezent.
 • Membru al Consiliului de Administratie al SC GREENTECH SA: 19.11.2010 – prezent.
 • Membru al Consiliului de Administratie al SC GREENWEEE INTERNATIONAL SA: 01.09.2010 – prezent.

2. Director General + ANDREI Radu Universitatea "Transilvania" Brasov, specializarea "Utilajul si tehnologia sudarii"- absolvita in anul 1993
MBA Marketing (Magna Cum Laude) - absolvit in anul 2006

 • Septembrie 2013 Director General S.C. ROMCARBON SA
 • 2006-2013 Director General S.C. LIVINGJUMBO INDUSTRY S.A.
 • 2004-2006 Director Comercial Adjunct S.C. LIVING PLASTIC INDUSTRY S.A.
 • 2000-2004 Director Marketing S.C. LIVING PLASTIC INDUSTRY S.A.
 • 1998-2000 Reprezentant vanzari S.C. LIVING PLASTIC INDUSTRY S.A.
 • Vizualizare CV complet »

3. Director Operatiuni + MANAILA Carmen Academia de Studii Economice Bucuresti, 1991

 • Diector Operatiuni SC Romcarbon SA– incepand din octombrie 2017
 • Director General SC Livingjumbo Industry SA – 2014 - prezent
 • Director General SC Vertigo-Solutions SRL – 2005 -2014
 • Director Adjunct Marketing – SC Romcarbon SA - 2003-2005
 • Sef Departament Import Export – SC Romcarbon SA – 2001-2003
 • Economist – 1991-2001
 • Vizualizare CV complet »

4. Director General Adjunct Tehnic + TITI Mihai Facultatea de Tehnologie Chimica Bucuresti - 1983

 • iunie 2010 - prezent Director General Adjunct Tehnic SC Romcarbon SA
 • aug 2008-iunie 2010 Director General SC Total Technical Management SRL
 • 2004-2006 Director Cercetare Dezvoltare SC Romcarbon SA
 • 2000-2004 Director Executiv Tehnic si de Productie SC Romcarbon SA
 • 1998-2000 Sef Serviciu Tehnic SC Romcarbon SA
 • 1982-1997 Inginer chimist SC Romcarbon SA

5. Director Financiar + ZAINESCU Viorica Facultatea de Contabilitate si Ec Agrara 1986

 • ian 2010 - prezent Director Financiar SC Romcarbon SA
 • aug 2008-ian 2010 Sef Analize Financiare SC Romcarbon SA
 • iunie 2008-august 2008 Contabil Sef SC Hoeganaes Buzau
 • 2005-2008 Sef Serviciu Contabilitate SC Romcarbon Sa
 • 2004-2005 Director Financiar SC Romcarbon Sa
 • 1994-2004 Sef Serviciu contabilitate SC Romcarbon SA
 • 1990-1994 Economist SC Romcarbon SA
 • 1987-1990 Economist IMA Giurgiu Calugareni
 • 1987 Economist SMA Baneasa
 • 1986-1987 Economist SMA Calugareni

6. Director Dezvoltare + GENES Alina Facultatea de Studii economice Bucuresti 2005

 • mai 2009 - prezent Director Dezvoltare SC Romcarbon SA
 • ian 2007 - mai 2009 Director General Adjunct SC Total Quality Management
 • aprilie 2006 - ianuarie 2007 Consultant Management SC Total Quality Management
 • 2005-2006 Controlor Financiar Romcarbon SA
 • 2004-2005 Director Ajunct Financiar Romcarbon SA
 • 2004 Asistent Director Sc Romcarbon SA
 • 2002-2004 Economist Living Plastic Industry

7. Director Calitate + DURACU Gheorghe Facultatea de Chimie Iasi -Absolvita in anul 1975

 • 2004 director Calitate Romcarbon S.A.
 • 2001-2004 Sef CTC laborator, metrologie Romcarbon S.A.
 • 1995-2001 Sef sectie materiale de protecti - Romcarbon S.A.
 • 1987-1995 Sef sectie filtre Romcarbon S.A.
 • 1984-1987 Inginer IPMP Buzau inginer principal si Director cu delegare la liceul 5
 • 1974-1984 Inginer Liceul de Chimie Buzau

8. Director Resurse Umane + DAMIAN Nicoleta Facultatea de Drept - Absolvita in anul 2005

 • Februarie 2006 Director resurse umane Romcarbon S.A.
 • 2002-2006 Sef compartiment resurse umane Living Plastic Industry S.A.
 • 2001-2002 Asistent Manager Living Plastic Industry S.A.

9. Departament Juridic + JURUBITA Mihaela Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti - Absolvita in anul 2003

 • Iunie 2012 – prezent Consilier juridic, SC ROMCARBON SA.
 • 2006 – 2012 Consilier juridic, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Buzau din cadrul Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara
 • 2003-2006 Consilier juridic, Biroul Notarului Public Tudorancea Monica, Buzau

10. Manager Relatii Publice + DRAGOMIR Ana Maria Universitatea Bucuresti, Facultatea de Litere, absolvita in anul 2010
Facultatea de Psihologie, absolvita in anul 2011

 • Mai 2013 - Manager Relatii Publice S.C. ROMCARBON S.A.
 • 2010-mai 2013- Asistent Manager S.C. ROMCARBON S.A.

11. Director Logistica + LABES Oana Steluta

Activitati de intretinere si amenajare retele electrice, gaze, apa, amenajari in constructii
Energo Install SRL
Director General – BANUCU Ileana

Activitati de service IT, lucrari de retelistica calculatoare, dezvoltare de software si solutii IT, distributie si implementare ERP
Info Tech Solutions SRL
Director General – HRISTACHE Cornel (0727 777 790)

PRODUSE


Carbune activ

ROMCARBON S.A. Buzau este unicul producator de carbune activ din Romania. Carbunele este supus unui proces special in urma caruia acesta dobandeste proprietatea de a fixa si de a retine noxele. Aspectul si proprietatile carbunelui activ variaza in raport cu: aplicatiile carbunelui, procedeul de fabricatie si materia prima utilizata.

Carbune activ granulat
Carbune activ granulat

Aspectul si proprietatile carbunelui activ variaza in raport cu: aplicatiile carbunelui, procedeul de fabricatie si materia prima utilizata.

Aplicatii ale Carbunelui activ granulat:

 • retinerea gazolinei din gazele de sonda
 • ca suport catalizator in sinteza acetatului de vinil, a clorurii de vinil sau alte sinteze
 • la purificarea si dezodorizarea apelor industriale
 • la retinerea urmelor de ulei din aerul comprimat
 • la retinerea sulfurii de carbon, a vaporilor de substante organice
 • purificarea apelor industriale
 • retinerea noxelor industriale in mijloacele de protectie individuala si colectiva (cartuse filtrante pentru masti de gaze si instalatii de ventilatie)
Carbune activ pulbere
Carbune activ pulbere

Aspectul si proprietatile carbunelui activ variaza in raport cu: aplicatiile carbunelui, procedeul de fabricatie si materia prima utilizata.

Aplicatii ale Carbunelui activ pulbere:

 • purificarea, decolorarea si dezodorizarea solutiilor de medicamente, uleiurilor si grasimilor farmaceutice
 • purificarea si decolorarea solutiilor de glucoza, lactoza si melasa, a siropurilor comestibile, uleiurilor, vinurilor si a altor solutii.
an-

Filtre auto si industriale - Pentru detalii va rugam accesati www.filtre-auto-industriale.ro

Filtre de aer
Filtre de aer

Avantajele utilizarii filtrelor de aer:

 • asigura debitul de aer pentru desfasurarea optima a proceselor din motor;
 • etanseitate de 100% datorita calitatii hartiei si imbinarii prin lipire;
 • geometrie optima de indoire a pliurilor;
 • siguranta in exploatare;
 • reducerea zgomotului de absorbtie a aerului si reglarea rece/cald;
 • tehnologie moderna bazata pe poliuretan (greutate diminuata fata de tehnologia clasica);
 • hartie speciala (Made in Germany). Finetea in filtrare si structura hartiei speciale garanteaza un inalt grad de eliminare a impuritatilor si o rezistenta diminuata de trecere a aerului. Cu porozitate controlata, este ideala pentru protejarea componentelor.

Recomandari:

 • interval de schimb la fiecare 20.000 km in functie de recomandarile producatorului autovehiculului.
Filtre de combustibil
Filtre de combustibil

Rol:

 • elimina impuritatile aflate in combustibil, limitand uzura pieselor motorului.

Garanteaza:

 • siguranta in functionare a sistemelor de injectie;
 • durata mare de exploatare a motorului;
 • purificare conform cerintelor motorului.

De retinut:

 • hartia microfibra (Made in Germany) este impregnata special pentru protejarea componentelor sistemelor de injectie;
 • schimbarea filtrului se face in functie de specificatiile producatorului de autovehicul;
 • capacitatea de filtrare este la nivelul celor mai exigente norme ale producatorilor de autovehicule
Filtre de habitaclu
Filtre de habitaclu

Rol

Filtrele de habitaclu asigura protectie impotriva tuturor tipurilor de polen, impotriva particulelor de praf si funingine de la motoarele Diesel, precum si microorganismelor din aer, atat pentru cei ce se gasesc in interiorul habitaclului, cat si pentru sistemul de incalzire si aer conditionat al masinii. Prin retinerea impuritatilor se imbunatateste calitatea aerului si se diminueaza depunerile unsuroase de pe parbriz.

Avantajele utilizarii filtrului de habitaclu

 • geometrie optima de indoirea pliurilor prin folosirea celor mai moderne utilaje de pliere;
 • siguranta sporita in exploatare;
 • etanseitate 100% datorita calitatii netesutului si imbinarii prin lipire;
 • element filtrant special (netesut made in Finland). Finetea de filtrare si structura netesutului garanteaza un inalt grad de eliminare a impuritatilor si o rezistenta diminuata de trecere a aerului;
 • protectie impotriva mirosurilor neplacute.

Recomandari

 • Interval de schimb la fiecare 15.000 km in funcite de recomandarile producatorului autovehiculului si conditiile de drum.
Filtre de ulei
Filtre de ulei

Avantajele utilizarii filtrelor de ulei:

 • hartie filtranta speciala (Made in Germany), asigura debitul de ulei pentru desfasurarea optima a proceselor din motor;
 • geometrie optima de indoire a pliurilor prin folosirea celor mai moderne utilaje de pliere;
 • siguranta sporita in exploatare;
 • suprafata filtranta este calculata functie de debitul motorului, pentru filtrare eficienta;
 • numar sporit de pliuri pentru o filtrare mai eficienta;
 • tabla tratata special impotriva coroziunii.

Recomandari:

 • interval de schimb la fiecare 15.000 km in functie de recomandarile producatorului autovehiculului si de conditiile de drum.
Filtre industriale
Filtre industriale

Filtrele industriale pastreaza aerul si fluidele curate in interiorul echipamentelor industriale. Ele filtreaza particulele contaminante care pot cauza uzura si chiar deteriorarea totala a unor parti din echipamente.

Daca doriti sa minimizati sau chiar sa eliminati opririle neprogramate trebuie sa luati in considerare folosirea unor produse de filtrare industrialade calitate, ele formand prima linie de aparare impotriva uzurii premature a echipamentelor si instalatiilor.

Filtrele industriale pot diferi substantial atat in ceea ce priveste designul cat si in functionalitatea lor. Firma noastra dezvolta filtre si sisteme de filtrare industriale dupa cerintele clientilor nostri, fiind in masura, datorita experientei si capacitatilor tehnice si profesionale, sa dezvolte si sa asimileze majoritatea cererilor de astfel de echipamente.

an-

Living Fresh - Pentru detalii va rugam accesati www.livingfreshpackaging.com

 - un brand competitiv

Ambalajele sunt produse in Romania cu cele mai performante utilaje; astfel, beneficiaza de costuri de transport mai mici decat ale oricarui alt importator, dar si de costuri de productie mai mici ocazionate de o productie romaneasca.

Etichetarea si marcajul produselor LIVING fresh se realizeza conform celor mai noi tendinte in domeniu, astfel incat se va asigura trasabilitatea ambalajelor pe tot lantul de distributie, de la Producator si pana la Ambalatorul Final.

Brandul LIVING fresh se diferentieaza de restul ambalajelor din piata prin calitatea realizata la cele mai exigente standarde.


Solutia completa si inteligenta. LIVING fresh - zi de zi.

an-

Echipamente de protectie

Accesorii
Accesorii

Sac port-masca industrial

Se utilizeaza pentru purtarea mastilor integrale si a cartuselor filtrante.

Accesorii

Sac port-masca militar

Se utilizeaza pentru purtarea mastilor integrale si a cartuselor filtrante.

Aparate izolante
Aparate izolante

Sisteme izolante cu aductiune de aer curat

Se utilizeaza pentru protectia individuala a cailor respiratorii, a ochilor si a fetelor purtatorilor, in spatii in care natura noxei nu este cunoscuta sau concentratia oxigenului in aer este sub 17%.

Masca izolanta cu aspiratie libera a aerului este compusa din:

 • masca integrala contra gazelor (model M74, tip cagula P2085, cu vizor panoramic P1240)
 • tub gofrat prevazut cu racord filetat
 • furtun de alimentare cu aer (confectionat din cauciuc cu insertie metalica) cu lungimea de 5m, 10m, 15m sau 20m;
 • palnie de aspiratie a aerului cu filtru grosier
 • centura de sustinere
Cartuse filtrante

Selector cartuse filtrante
Ghid de selectare cartuse filtrante

Cartuse filtrante

Cartusele filtrante monogaz

Se utilizeaza impreuna cu mastile de gaze, pentru retinerea noxelor sub forma de gaze, vapori, particule.

Utilizarea este permisa in medii in care concentratia oxigenului in aerul viciat nu scade sub 17% iar concentratia noxei nu depaseste 0,5%(in volume), concentratie la care sunt testate filtrele.

Filtrele sunt realizate conform normativelor SR EN 14387 + A1: 2008 si SR EN 148-1: 2000 (racord standardizat 40 x 1/7")

Selector cartuse filtrante
Ghid de selectare cartuse filtrante

Cartuse filtrante

Semicutia CO

Se utilizeaza pentru protectia cailor respiratorii impotriva CO cu concentratia maxima 1% in medii in care concentratia oxigenului in aerul viciat este peste 17%.

Semicutia este prevazuta cu doua racorduri filetate standardizate 40x1/7"; filetul din partea superioara, prin intermediul unui unui tub gofrat, se poate racorda la fata de masca iar la cel de al doilea racord se poate monta un alt filtru de gaz (adecvat noxei prezente).

Selector cartuse filtrante
Ghid de selectare cartuse filtrante

Cartuse filtrante

Cartuse filtrante combinate

Se utilizeaza numai impreuna cu mastile integrale pentru retinerea noxelor sub forma de gaze, vapori, particule si aerosoli. . Utilizarea este permisa numai in medii in care concentratia oxigenului in aerul viciat este peste 17%.

Filtrele sunt realizate conform normativelor SR EN 14387 + A1: 2008, SR EN 148-1: 2000 (racord standardizat 40 x 1/7") si SR EN 143:2002+A1:2006.

Echipamente pentru protectie civila si uz militar
Echipamente pentru protectie civila si uz militar

Filtru purificator pentru adaposturi FPA100 (retinere STL-uri)

Filtrele se utilizeaza ca parte componenta a instalatiilor de filtroventilatie ale adaposturilor stationare temporare sau permanente, pentru purificarea aerului infectat cu substante toxice de lupta, praf radioactive si aerosoli bacterieni.

Echipamente pentru protectie civila si uz militar

Complet regenerare aer

Filtrele se utilizeaza pentru purificarea si regenerarea aerului din spatii inchise, prin retinerea umiditatii si a dioxidului de carbon.

Completul de regenerare este alcatuit din:

 • filtrul pentru retinerea dioxidului de carbon (FR1)
 • filtrul pentru retinerea umiditatii (FR2)
Echipamente pentru protectie civila si uz militar

Cartus filtrant sorbant (NATO)

Cartusele filtrante se utilizeaza impreuna cu mastile contra gazelor si asigura protectie impotriva agentlor chimici, bacteriologici si nucleari.

Utilizarea este permisa in medii in care concentratia oxigenului in aerul viciat nu scade sub 17%.

Echipamente pentru protectie civila si uz militar

Masca de uz militar si aparare civila

Masca se utilizeaza numai impreuna cu cartusele filtrante. Pentru protectia fetei, ochilor si a cailor respiratorii fata de substantele sub forma de gaze, vapori, aerosoli, picaturi, praf radioactioactiv si agenti biologici.

Masti integrale
Masti integrale

Masca vizor panoramic model P 1240

Masca cu vizor panoramic model P 1240 este o masca integrala, conform SR EN 136: 2002 / AC: 2004 si SR EN 148-1: 2000 (racord standardizat 40 x 1/7").

Se utilizeaza in medii cu minim 17% oxigen in aer, pentru protectia cailor respiratorii, a ochilor si a fetei fata de actiunea substantelor chimice periculoase, toxice agresive, iritante sub forma de gaze, vapori, stropi, pulberi, impreun? cu filtrul adecvat noxei si concentratiei acesteia sau impreuna cu aparat izolant cu aer comprimat cu circuit deschis.

Masti integrale

Masca industriala cu bretele model M74

Este o masca integrala, conform SR EN 136: 2002 / AC: 2004 si SR EN 148-1: 2000 (racord standardizat 40 x 1/7").

Masca industriala cu bretele model M74 este utilizata in medii cu minim 17% oxigen in aer pentru protectia individuala a cailor respiratorii, a ochilor si a fetei impotriva substantelor toxice sub forma de gaze, vapori sau aerosoli, impreuna cu filtru adecvat noxei si concentratiei acesteia.

Masti integrale

Masca tip cagula - P2085

Este o masca integrala, conform SR EN 136: 2002 / AC: 2004 si SR EN 148-1: 2000 (racord standardizat 40 x 1/7"), care confera protectie atat fetei cat si capului

Se utilizeaza in medii cu minim 17% oxigen in aer, pentru protectia cailor respiratorii, a ochilor si a fetei fata de actiunea substantelor chimice periculoase, toxice agresive, iritante sub forma de gaze, vapori, stropi, pulberi, impreuna cu filtrul adecvat noxei si concentratiei acesteia sau impreuna cu aparat izolant cu aer comprimat cu circuit deschis.

Masca se executa in cinci talii (marimi): 0,I,II,III si IV (IV fiind talia cea mai mare).

Semimasti
Semimasti

Semimasca cu record filetat - se utilizeaza pentru protectia cailor respiratorii impreuna cu filtrul adecvat noxei si concentratie acesteia in mediul de lucru impotriva prafului, gazelor, vaporilor sau particulelor si aerosolilor cu toxicitate medie-mare. Utilizarea este permisa in medii fara deficit de oxigen (minim 17% oxigen in aerul respirabil).

Greutatea filtrului care se monteaza la semimasca are greutatea de max 300g si Racord standardizat 40x1/7", conform SR EN 148-1/2000

Utilizare speciala
Utilizare speciala

Cartuse de regenerare

Se utilizeaza pentru purificarea aerului expirat, prin retinerea dioxidului de carbon si a vaporilor de apa.Utilizarea este permisa doar o singura data.

Cartusele de regenerare sunt parti componente ale aparatelor izolante autonome cu circuit inchis si sunt executate in doua tipo-dimensiuni:

 • 9 x 18-24
 • 7 x 14-22
Utilizare speciala

Masca autosalvare model MSI 94, tip FSR/1AR

Masca autosalvare se utilizeaza in exploatarile miniere, asigurand protectia respiratorie individuala timp de 60 minute impotriva monoxidului de carbon, degajat in caz de incediu sau explozii subterane si supraterane; concentratia noxei in aer fiind de 0, 25 %.

Masca autosalvare se utilizeaza o singura data si asigura protectie in medii in care concentratia oxigenului din aer este peste 19%; utilizarea este permisa numai atunci cand nu exista gaze sau vapori toxici in mediul de lucru, cu exceptia H2S cu concentratie maxim 0.35%.

Masca este realizata conform SR EN 404:2005, si este certificata pentru utilizarea in medii potential explozive, pentru uzura severa.

Utilizare speciala

Element filtrant retinere COV-uri

Elementele filtrante FAP2385, se utilizeaza pe instalatiile de exhaustare din vopsitorii sau alte incinte de lucru, pentru retinerea compusilor organici volatili (COV).

Temperatura de lucru recomandata nu va depasi 50º C

an-

Plastic compounds - Pentru detalii va rugam accesati www.plastic-compounds.ro

Romcarbon susţine conceptul de economie circulară prin reciclarea deşeurilor din materiale plastice şi transformarea lor în materii prime secundare. Romcarbon participă astfel în mod activ la realizarea obiectivelor propuse de Uniunea Europeană pentru reciclarea a 75% din deşeurile de ambalaj până în anul 2030 şi reducerea cantităţilor de deşeuri ce ajung la groapa de gunoi la maxim 10% în acelaşi interval de timp. Misiunea noastră este de a produce materiale plastice eco-eficiente, prin transformarea deşeurilor în resurse, oferind clienţilor noştri alternativa de a înlocui materiile prime virgine cu materii prime sustenabile obţinute prin reciclarea deşeurilor plastice tehnnologice şi a deşeurilor post-consum.

Gama produse:

Materiale plastice regenerate

Materialele plastice regenerate pe care le producem provin din deşeuri de plastic post industrial sau post consum şi pot fi utilizate în aplicaţii de extrudare, injecţie sau suflare. Astfel, putem oferi o alternativă competitivă şi durabilă pentru materialele plastice virgine.
 • PP
 • PE
 • PS
 • ABS
Compound-uri plastice

Dispunem de know-how-ul necesar pentru a "înnobila" materialele regenerate cu diverşi aditivi pentru a obţine produse cu proprietăţi mecanice îmbunătăţite, rezistente la radiaţii solare, rezistente la flacără, rezistente la şocuri puternice etc. Avem capacitatea de a produce compound-uri "custom made" pe bază de polimeri (PP, PS, HDPE, LDPE, ABS etc), conform solicitărilor clienţilor cu diverşi aditivi sau umpluturi: filler mineral, fibră de sticlă, ignifuganţi, stabilizatori UV etc.
Gama noastra standard cuprinde compound-uri plastice pe baza de polipropilena virgina si polipropilena reciclata.

*pentru mai multe informatii privind produsele, va rugam sa accesati website-ul dedicat www.plastic-compounds.ro.
 
Având capacitatea şi experienţa necesară, ţintim să devenim principalul producător şi furnizor de compound-uri şi polimeri reciclaţi din Sud-Est-ul Europei.
an-

Produse din polietilena - Pentru detalii va rugam accesati www.foliesolar.ro

ROMCARBON S.A. este primul producator roman de folie coextrusa in 3 straturi de dimensiuni mari, cuprinse intre 2 - 12 m latime si cu grosimi cuprinse intre 0,1 mm (100 microni) si 0,2 mm (200 microni).
Produse din folie de polietilena destinate agriculturii.

Avantaje:

 • Avem avantajul de a oferi legumicultorilor o tehnologie noua pentru Romania. Cele 3 straturi suprapuse confera foliei o rezistenta fizico-mecanica la intemperii (vant, ploaie) cu 40% mai mare decat cea a foliei cu un singur strat produsa in acest moment de catre alti producatori romani.

 • Tratamentul UV asigura o rezistenta la razele solare de 1 sezon, 2 sezoane sau chiar 3 sezoane.

 • Latimea foarte mare 8 m, 10 m sau 12 m permite montarea pe structura scheletica a solarului(metalica sau lemnoasa) dintr-o singura bucata, in sistem prelata, fara a mai fi necesara peticirea din mai multe bucati.

Atelier de creatie

In sectorul de polietilena, exista un atelier de creatie in cadrul caruia executam clisee din fotopolimer cu grosimea de 2,84 mm pentru imprimare folii polietilena si respectiv clisee din fotopolimer cu grosimea de 4,32 mm pentru imprimare tesaturi din polipropilena (rafie).

Caracteristicile masinii flexografice asigura executia interna a tututor cliselor de imprimare aferente comenzilor angajate, in timp ce capacitatea de imprimare permite preluarea de comenzi externe.

Putem imprima pana la 6 culori, dimensiunile maxime ale cliseului fiind 660 x 860 mm. In functie de imagine, se pot imprima si suprafete mai mari, realizate din mai multe clisee. Termenul de executie este de maximum 5 zile de la confirmarea comenzii.

Basic Foil
Basic Foil

Folie transparenta pentru agricultura pentru acoperiri diverse: capite de fan, utilaje agricole sau unelte agricole nefolosite temporar, alte obiecte gospodaresti care necesita o protectie temporara.

Dimensiuni:

 • Latime: 2 m – 12 m
 • Grosime: 100-200 microni
Folie de uz general din polietilena
Folie de uz general din polietilena

Este destinata baxarii prin termocontractie sau altor forme de ambalare automate sau neautomate.

Dimensiuni (mm)bandatub aplatizatfolie simpla
latime** folie30 - 350100 ÷ 350350 ÷ 3100
grosime0.03 - 0.250,03 ÷ 0,250,03 ÷ 0,25
**latimile intre 100 si 1500 mm pot fi imprimate

Poate fi:

 • stabilizata UV
 • tratata antistatic
 • perforata
 • anticondens
Folie neagra pentru mulcire
Folie neagra pentru mulcire

Este destinata distrugerii buruienilor din culturile agricole realizate in mediu protejat (sera,solar) sau in mediu neprotejat. Folia este produsa la latimi de 800 mm pana la 1600 mm si are grosimi de la 0,015 mm (15 microni) pana la 0,035 mm (35 microni).

Culoarea neagra nu lasa razele solare sa patrunda pentru a favoriza dezvoltarea buruienilor. Pe suprafata foliei agricultorul face o crestatura in forma literei "X" care va permite plantei cultivate sa iasa deasupra foliei pentru a fi doar aceasta favorizata de lumina soarelui.

Folie pentru constructii
Folie pentru constructii

Folie de culoare neagra pentru acoperiri temporare de sape de beton, protectie temporara a usilor si ferestrelor contra ploii, vantului pe toata durata constructiei, orice alte acoperiri cu durata determinata a unor suprafete ce pot fi deteriorate usor de catre muncitori sau uneltele acestora.
Culoarea neagra, mata nu este foarte importanta la o folie pe care oricum o veti arunca dupa prima utilizare. Veti avea in schimb un pret cu 30-40% mai mic decat cel al foliei transparente.

Dimensiuni:

 • Latime: 2 m – 12 m
 • Grosime: 100-200 microni
Folie pentru solarii
Folie pentru solarii

Poate avea o durata de viata de 1 sezon sau 2 sezoane in functie de tratamentul UV aplicat in reteta de fabricatie si inscris ca si marcaj pe eticheta de produs.

Dimensiuni:

 • Latime: 2 m – 12 m
 • Grosime: 100-200 microni
Folie si huse termocontractibile imprimate
Folie si huse termocontractibile imprimate

Sunt destinate protectiei marfurilor pe palet. Pot fi executate la dimensiuni cuprinse intre 4000 mm si 6000 mm. Se pot executa transparente sau colorate si se pot imprima in 6 culori.

Dimensiuni uzuale*:

 • lungime: 700 - 3000 mm
 • latime: 600 - 1300 mm
 • grosime: 0.03 - 0.2 mm

*in functie de cerinta se pot realiza si dimensiuni atipice

Folie transparenta pentru germinatia plantelor
Folie transparenta pentru germinatia plantelor

Este similara dimensional cu folia de mulcire dar are o transparenta foarte buna, lasa razele solare sa patrunda catre solul insamantat, pastreaza caldura aproape de planta cultivata favorizand o germinatie mai rapida decat in mediul natural neprotejat scaderilor bruste de temperatura din perioada primaverii. Optional se pot face si clapete semiperforate pentru aerisire.
Dimensiunea desfasurata a foliei poate fi extinsa pana la 3000 mm in varianta 1500 tub taiata pe o parte.

Premium UV 3 ani
Premium UV 3 ani

Am cumparat cea mai buna materie prima pentru a fabrica aceasta folie, am adaugat toata experienta noastra pentru a crea cea mai buna reteta si ne-am propus sa va oferim cel mai bun pret in piata la o folie de buna calitate, cu o durata de viata recomandata pana la 3 ani.

Dimensiuni:

 • Latime: 2 m – 12 m
 • Grosime: 150-200 microni
Saci antipicurare
Saci antipicurare

Sunt destinati ambalarii si transportului legumelor cu continut ridicat de apa, precum castravetii, au un tratament special pentru antipicurare. Astfel, apa condensata pe peretii interiori ai sacului in care legumele sunt ambalate nu se mai transforma in broboane mari ci intr-o pelicula fina, perfect transparenta, care permite examinarea vizuala a produsului vandut. Sacii pentru castraveti sunt cel mai solicitati la dimensiunile 550 x 1000x0,065 mm dar se pot produce in orice alta configuratie dimensionala.

Saci menajeri

Material: LDPE virgina sau reciclata.

Volum:

 • 120 l cu dimensiunea 370 (2x165) x1080 mm
 • 160 l cu dimensiunea 500 (2x225) x1100 mm
 • 240 l cu dimensiunea 650 (2x225) x1250 mm
Culoare: natur, negru, albastru. Disponibil si in alte culori la cererea clientului.
Sacii sunt executati in role a cate 10, 15,20 sau 25 bucati si pot avea banderola personalizata.
Saci si huse pentru fructe
Saci si huse pentru fructe

Sunt destinati ambalarii si transportului fructelor (struguri, prune etc), in varianta transparenta sau colorata.
Sacii pentru fructe sunt cel mai solicitati la dimensiunea 550x1000x0,15 mm dar se pot produce si la alte cote de grosime, latime sau lungime.
Husele pentru fructe sunt destinate captusirii vaselor de mustire a strugurilor sau de depozitare a prunelor. Cele mai solicitate dimensiuni sunt:

 • 1000x1700x0,15 mm
 • 3000x2500x0,15 mm
 • 4200x2500x0,15 mm
 • 5600x2500x0,15 mm
Saci subtiri, grosi, pungi din polietilena
Saci subtiri, grosi, pungi din polietilena

Sunt destinate ambalarii, transportului si depozitarii produselor alimentare (carne, peste, legume, fructe etc) si nealimentare (textile, tutun etc). Pot fi realizate:

 • pungile - cu sudura la baza sau laterala, cu fund rotund, cu micro sau macroperforatii, individuale sau rolate
 • sacii subtiri – cu sau fara micro sau macroperforatii, rolati sau individuali
 • produsele pot fi imprimate/neimprimate, natur/color sau aditivate la cerere (UV, antipicurare,etc)
Dimensiuni produse uzuale*pungisaci subtirisaci grosi
lungime (mm)100 - 800500 ÷ 2000350 ÷ 1800
latime (mm)100 - 500400 ÷ 1300500 ÷ 1300
grosime (mm)0.025 - 0.2500.025 ÷ 0.1000.101 ÷ 0.250
*in functie de cerinta se pot realiza si dimensiuni atipice
an-

Produse din polipropilena - Pentru detalii va rugam accesati www.saci-rafie.ro

Banda din polipropilena
Banda din polipropilena

Domenii de utilizare:

 • legarea cu banda PP (polipropilena) este folosita pentru asigurarea, inchiderea sau strangerea pachetelor voluminoase si se realizeaza cu ajutorul masinilor manual-mecanice, semiautomate sau automate.

Avantajele folosirii benzii PP:

 • rezistenta la coroziune;
 • riscuri reduse in manipulare;
 • greutate redusa;
 • rigiditate buna.

Pentru produsele paletizate (BCA, caramida, cherestea etc) banda de polipropilena este o solutie ieftina si eficienta.

Oferta completa de legare cu banda PP cuprinde si urmatoarele produse comercializate de firma noastra:

 • masina manuala de legat cu banda si capse, capse metalice pentru banda PP 13 si 16 mm, coltare protectoare din plastic.
Saci din polipropilena
Saci din polipropilena

Domenii de utilizare:

  In general sunt destinati pentru ambalarea produselor pulverulente sau granulare, cu capacitate de inglobare a 5-50 kg:

 • produse alimentare – zahar, orez, faina, cereale, sare etc;
 • produse chimice – azotati, ingrasaminte etc;
 • materiale de constructii – var, ciment etc;
 • hrana animala – nutreturi, furaje etc

Categorii constructive:

 • laminati/ nelaminati; cu valva; saci dublati cu polietilena.

Prelucrari suplimentare:

 • imprimare: 1 – 5 culori pe una sau ambele fete, pliuri laterale, tivire la gura (impreuna sau nu cu sac din polietilena), tratamente anti-UV, microperforare, colorare fir.
an-

Produse din polistiren - Pentru detalii va rugam accesati www.ambalajepolistiren.ro

Caserole din polistiren expandat - clasice, absorbante, catering
Caserole din polistiren expandat - clasice, absorbante, catering

Aplicatii:

 • ambalarea carnii si preparatelor din carne;
 • ambalarea fructelor si legumelor;
 • ambalarea produselor de panificatie;
 • tip fast food si catering.
  Placi parchet polistiren extrudat - XPS
  Placi parchet polistiren extrudat - XPS

  Acest tip modern de material izolant, cu densitatea de aprox. 50 kg/m3 este optim, atat pentru proprietatile de izolator termic, fonic si hidro, cat si pentru faptul ca prelungeste considerabil durata de viata a pardoselilor. Comparativ cu alte tipuri de izolatori, are avantajele ca preia denivelari ale suportului (sapei) de peste 3 mm si dispare fenomenul de "valuri" existent la folia PEE.

  Produsul se poate executa sub forma de:

  • placi individuale
  • placi pliate in evantai
  • folie rolata
  an-

  Suporti trafic rutier din PVC

  Suporti PVC
  Suporti PVC

  Suport PVC pentru indicator rutier/baliza rutiera K1/28kg.
  Produsul se executa din PVC reciclat ceea ce asigura o actiune benefica asupra mediului.

  Dimensiunile produsului sunt: 770 mm x 395 mm x 130 mm ( L x l x h).

  Domeniu de utilizare: se foloseste pentru punerea in opera a indicatoarelor rutiere temporare, balize pentru marcarea sau delimitarea zonelor de drum in lucru sau alte delimitari, ca de ex. Parcari, etc.

  an-

  CALITATE

  Certificari

  Sistemul de Management al Calitatii implementat in ROMCARBON S.A. este certificat de cele mai importante organisme pe plan national si international

  Mentinem certificarea Sistemul de Management Integrat calitate si mediu, in conformitate cu standardele ISO 9001:2008 si ISO 14001: 2004. Pentru proiectarea si fabricatia de materiale de protectia cailor respiratorii, sistemul de management este certificat si in conformitate cu standardul OHSAS 18001:2007.

  Ambalajele din PE, PS si PP destinate ambalarii produselor alimentare, produse de ROMCARBON S.A. , se aliniaza cerintelor de reglementare nationale si UE in domeniu, compatibilitatea cu produsele alimentare fiind atestata de rezultatele obtinute in laboratoare acreditate. Mai mult decat atat, pentru sacii PP suntem certificati de catre LABORDATA-Germania cu privire la transportul substantelor periculoase.

  Panourile XPS utilizate pentru izolarea pardoselilor au omologare tehnica, in scopul de a fi utilizate în domeniul constructiilor.
  Filtrele produse de ROMCARBON S.A. sunt certificate de catre AFER si RAR.
  In ceea ce priveste cerintele de securitate ale acestor echipamente si conditiile pentru introducerea lor pe piata, materialele de protectie sunt evaluate si certificate in conformitate cu directivele UE. In plus, aceste produse sunt certificate de catre Institutul National de Cercetare si Dezvoltare de securitate a muncii (INCDPM) - "Alexandru Darabont" si, de asemenea, de catre Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru siguranta in mina si protectia la explozie (INSEMEX).

  Protectia Mediului

  Toate activitatile care pot avea impact asupra mediului sunt perfect controlate, toti factorii de mediu (evacuarea apelor reziduale, gestionarea deseurilor, etc.) sunt monitorizati iar respectarea legislatiei de mediu este garantata prin existenta unor proceduri interne cunoscute si aplicate de intregul personal.

  Protectia Muncii

  Preocuparea pentru securitatea muncii constituie unul dintre cei mai importanti factori pentru companie, astfel, se pleaca de la ideea ca orice accident de munca poate fi evitat. Fiecare persoana, indiferent de functia ocupata, este responsabila pentru prevenirea accidentelor.

  Prelucrarea datelor cu caracter personal

  Acest site web este detinut si gestionat de catre ROMCARBON S.A., identificata cu CIF RO1158050, J10/83/1991, pentru care confidentialitatea datelor reprezinta o componenta esentiala. Politica si practicile noastre de protejare a datelor se focuseaza pe procesarea, schimbul si stocarea corespunzatoare si legala a informatiilor cu caracter personal si totodata pe asigurarea confidentialitatii, integritatii si disponibilitatii.

  Aceasta declaratie de confidentialitate se aplica entitatii operationale principale a ROMCARBON S.A. si filialelor sale.

  ROMCARBON S.A. proceseaza si stocheaza date cu caracter personal in UE si este capabila sa demonstreze la orice moment conformitatea cu legile Uniunii Europene cât si cu principiile stabilite in acest document.

  Aceasta declaratie de confidentialitate reprezinta politica de confidentialitate completa aplicabila activitatilor online ale ROMCARBON S.A.. Aceasta declaratie explica tipurile de informatii pe care le colectam de la clienti si modul in care utilizam aceste informatii.

  Website-ul nostru este in conformitate cu Regulamentul General de Protectie a Datelor (“GDPR”), (Regulament (EU) 2016/679), care este un act legislativ obligatoriu. GDPR creeaza noi drepturi pentru indivizi si consolideaza unele drepturi existente sub Directiva 95/46/EC.

  Principii de protejare a datelor cu caracter personal

  Politica de protejare a datelor in site-ul romcarbon.com se bazeaza pe urmatoarele principii de protectie a datelor:

  Datele personale

  Date personale inseamna orice informatie care poate fi legata de o persoana fizica identificata sau identificabila (persoana subiect). Datele personale includ toate tipurile de informatii directe sau indirecte (si anume utilizate in legatura cu alte date) ce se refera la persoana subiect, cum ar fi nume, data de nastere, adrese, adrese de e-mail, numere de telefon, etc.

  Colectarea datelor personale

  Datele pe care le colectam pe site-ul nostru includ urmatoarele:

   

  Scopul colectarii datelor personale:

   

  Utilizarea datelor personale

  Vom utiliza datele personale numai in contextul scopurilor mentionate in articolul anterior. De asemenea, ROMCARBON S.A. poate furniza datele cu caracter personal ale cumpărătorului altor companii cu care se află în relații de parteneriat, dar numai în scopurile menționate mai sus, după cum urmează: firme de curierat, furnizori de servicii de promovare si publicitate, firma de contabilitate, firma de servicii IT inclusiv servicii de administrare si hosting site web, tipografii.

  Informațiile cumpărătorului cu caracter personal pot fi furnizate și către Parchetul General, Poliție, instanțele judecătorești și altor organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

   

  Securitatea procesarii

  Vom procesa datele in mod sigur, vom aplica si mentine masuri tehnice adecvate pentru a proteja datele personale impotriva distrugerii sau pierderii accidentale sau ilegale, alterare, divulgare sau acces neautorizat, in mod special atunci când procesarea presupune transmiterea datelor printr-o retea atât cât si impotriva oricarei alte forme de procesare ilegala. Datele clientilor sunt salvate in baze de date aflate pe servere din Uniunea Europeana .

  In cazul unei brese de securitate, care poate fi reprezentata de un accident, o pierdere de date sau un acces neautorizat, ROMCARBON S.A.  va informa autoritatile reprezentate in Romania de catre A.N.S.P.D.C.P. (Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal) in maxim 72 de ore de la descoperirea bresei de securitate.

  Accesul si rectificarea sau stergerea datelor personale

  Clientii au dreptul de a solicita in orice moment accesul la, rectificarea, stergerea sau restrictionarea procesarii datelor colectate de catre noi. Pentru a ne ajuta sa pastram datele personale actualizate, recomandam utilizatorilor sa ne informeze despre orice schimbare sau discrepanta. Pentru a vizualiza un extras sau modifica datele personale, pentru a obtine informatii despre perioada de timp pentru care ROMCARBON S.A. intentioneaza sa pastreze datele personale sau pentru alte intrebari legate de datele personale, inclusiv stergerea definitiva a acestora din evidentele noastre, va rugam sa ne contactati pe email la dataprotection@romcarbon.com sau la telefon 0238 711 155.

  E-mailuri de marketing

  ROMCARBON S.A. are dreptul sa trimita clientilor e-mailuri de marketing cu consimtamântul acestora. Aceasta forma specifica de consimtamânt trebuie data in mod liber, informata specific si precis. Aceste cereri sunt indeplinite atunci când clientii au optat sa primeasca e-mailuri de marketing (au aprobat activ).

  Clientii vor avea mereu dreptul de a obiecta, la cerere si fara costuri, la procesarea datelor cu caracter personal in scopuri de marketing direct fara a trebui sa furnizeze justificari concrete. Clientii pot face acest lucru dând click pe linkul „Dezabonare” care apare in mesajele de e-mail pe care vi le trimitem sau ne pot trimite un mesaj la dataprotection@romcarbon.com. O data ce clientul a obiectat, datele personale ale acelui client nu vor mai fi procesate pentru marketing direct.

  E-mailurile de marketing contin informatii pe care le consideram interesante pentru client, atât cât si stiri de ultima ora legate de produsele si serviciile noastre.

  Plângeri

  Clientii au dreptul sa adreseze o plângere legata de procesarea datelor lor personale. Toate intrebarile si plângerile vor fi prelucrate de catre noi in timp util si in concordanta cu procedurile interne.

  In cazul improbabil in care clientii au suferit daune din cauza incalcarii drepturilor conform politicii de protectie a datelor personale si ROMCARBON S.A. nu a tratat plângerea in mod corespunzator, clientii au posibilitatea de a trimite o plângere autoritatii superioare.

  Plângerile pot fi trimise pe email la adresa dataprotection@romcarbon.com.

  Modificari ale acestei politici

  Aceasta politica poate fi actualizata din când in când, de exemplu in urma modificarii legislatiei relevante sau schimbari ale structurii corporative in cadrul ROMCARBON S.A.. In cazul in care se fac modificari ale materialului clientii vor fi notificati pe e-mail sau prin intermediul website-ului inainte ca schimbarile sa intre in vigoare. Incurajam clientii sa verifice aceasta pagina periodic pentru a fi informati despre ultimele noutati in ceea ce priveste practicile noastre de confidentialitate.

   

  In vigoare de la data de: 24 Mai 2018

  CLIENTI:

  Avand in vedere diversitatea produselor noastre, calitatea, relatiile de prietenie si parteneriatele solide, in portofoliul nostru de clienti se afla organizatii de toate dimensiunile, de la afaceri mici cu un singur angajat pana la companii internationale. Astfel, regasim clienti din cele mai diverse domenii precum:
  cele mai importante lanturi de hypermarket-uri prezente pe piata romaneasca;
  cele mai mari unitati din industria de morarit si panificatie;
  producatori de zahar, sare, cereale, nutreturi, ingrasaminte chimice;
  retaileri din domeniul bricolajului;
  retele de magazine de tip “HoReCa”;
  procesatori de mase plastice prin injectie, extrudare, termoformare;
  companii de stat si Regii autonome care activeaza in industria chimica, petrochimica, miniera, navala. etc.

  FURNIZORI:

  La nivelul companiei, procesul de aprovizionare cu materii prime, materiale si servicii se realizeaza conform procedurilor interne specifice. In concordanta cu acestea, SC ROMCARBON SA are minim 3 furnizori pentru fiecare tip de materie prima sau material aprovizionat.
  Printre furnizorii nostri se numara unele dintre cele mai importante companii din Europa, iar colaborarea cu acestia se face doar in baza contractelor incheiate.
  Cele mai importante materii prime pe care compania le achizitioneaza sunt:
  granule de polipropilena, polietilena, polistiren;
  aditivi chimici;
  coloranti si cerneala;
  repere metalice;
  hartie filtranta;
  garnituri de cauciuc;
  tabla;
  arcuri;
  ambalaje de carton;
  aceesorii pentru cusut;
  uleiuri industriale;
  altele.
  Suntem deschisi la noi colaborari pentru a ne asigura ca furnizam clientilor nostri cele mai bune produse, la cel mai bun raport calitate-pret. In acest sens, suntem pregatiti sa analizam propuneri comerciale de la noi potentiali furnizori de materiale.
  Politica noastra este “ calitatea solicitata la cel mai mic pret”.

  INVESTITIILE ROMCARBON S.A.:

  Servicii:
  - InfoTech Solutions www.infotechs.ro
  - Energo Install www.energoinstall.ro
  - TAIPEI CIMEO www.cimeo.ro/antrodia/ro
  - EcoPack Management www.ecopackmanagement.ro

  Industria verde:
  - GreenTech - www.greentech.ro
  - GreenFiber - www.greenfiber.ro
  - GreenWeee - www.greenweee.ro

  Productie:
  - Livingjumbo Industry SA - www.livingjumbo.ro  &  www.livingfreshpackaging.com


  Noutati

  LIVING Fresh intalneste Polonia la Pakfood 2017

  Anul acesta, Targul International de la Poznań a aniversat 95 de ani de existenta.

  In perioada 25-28 septembrie, LIVING Fresh a luat parte la Pakfood – un targ strategic care a avut loc la Poznań, in Polonia. Participarea la targ ne-a oferit atat ocazia de a ne expune produsele, cat si de a ne studia competita, lucru extrem de important intrucat concurenta este cea care determinat dintotdeauna progresul si evolutia.

  Expunerea in cadrul Pakfood ne-a ajutat sa:

  dezvoltam baza de date privind potentialii clienti;

  consolidam relatia cu clientii existenti;

  prezentam si promovam produsele pe piata poloneza;

  construim imaginea companiei;

  consolidam brand-ul;

  Pakfood 2017 a fost o experienta extraordinara, deoarece am reusit sa aflam mai multe despre asteptarile clientilor, am primit feedback imediat despre produsele noastre, am identificat distribuitori locali, iar produsele noastre au putut fi vazute efectiv, dincolo de paginile unui catalog sau de ecranul unui PC, de catre partile interesate.

  Vom repeta experienta anul viitor, in perioada 29 mai - 1 iunie, la Milano, pe durata targului IPACK-IMA 2018! Noi abia asteptam ! Ne vedem acolo !

  pak food

  Romcarbon a prezentat o gama larga de ambalaje din polietilena la Interpack

  Romcarbon S.A. a expus anul acesta la Interpack, cel mai mare targ dedicat industriei de ambalaje din lume.

  Prezent alaturi de cei mai importanti jucatori din industria ambalajelor, la standul Romcarbon amenajat in cadrul Interpack, vizitatorii au gasit o gama larga de ambalaje din polietilena destinate urmatoarelor piete/ aplicatii:

  AGRICULTURA – folie pentru solar stabilizata UV, folie neagra pentru mulch, folie transparenta pentru germinatie, saci antipicurare, saci si huse pentru ambalarea, depozitarea si transportul fructelor si legumelor;

  INDUSTRIE si CONSTRUCTII – folie si huse termocontractibile imprimate, folie pentru uz general, film LDPE pentru ambalare prin tehnologia FFS(Form –Fill- Seal), film pentru constructii;

  MENAJ – saci menajeri realizati 100% din polietilena reciclata.

     

  Targul s-a desfasurat in perioada 4-10 mai la Dusseldorf si a reunit cele mai prestigioase companii din industria ambalajelor din lume, Romcarbon fiind una dintre puținele companii romanesti care a expus la acest eveniment de prestigiu.

  Romcarbon are o experienta de peste 65 de ani in prelucrarea maselor plastice, respectiv in realizarea prelucratelor din polietilena.

  La sfarsitul anului 2015, Romcarbon a implementat o investitie in tehnologie de ultima generatie in domeniul procesarii polietilenei, investitie care a condus la o crestere a capacitatii la peste 1,000 tone lunar, dar si la diversificarea portofoliului de produse.

  Interpack 2017 este cel mai important eveniment al anului din industria ambalajelor, un reper in domeniu. Prin participarea la Interpack, Romcarbon a reusit sa stabileasca un numar important de contacte cu potentiali parteneri din intreaga Europa.

  Romcarbon a prezentat o gama larga de ambalaje din polietilena la Interpack

  Romcarbon S.A. a expus anul acesta la Interpack, cel mai mare targ dedicat industriei de ambalaje din lume.

  Prezent alaturi de cei mai importanti jucatori din industria ambalajelor, la standul Romcarbon amenajat in cadrul Interpack, vizitatorii au gasit o gama larga de ambalaje din polietilena destinate urmatoarelor piete/ aplicatii:

  AGRICULTURA – folie pentru solar stabilizata UV, folie neagra pentru mulch, folie transparenta pentru germinatie, saci antipicurare, saci si huse pentru ambalarea, depozitarea si transportul fructelor si legumelor;

  INDUSTRIE si CONSTRUCTII – folie si huse termocontractibile imprimate, folie pentru uz general, film LDPE pentru ambalare prin tehnologia FFS(Form –Fill- Seal), film pentru constructii;

  MENAJ – saci menajeri realizati 100% din polietilena reciclata.

     

  Targul s-a desfasurat in perioada 4-10 mai la Dusseldorf si a reunit cele mai prestigioase companii din industria ambalajelor din lume, Romcarbon fiind una dintre puținele companii romanesti care a expus la acest eveniment de prestigiu.

  Romcarbon are o experienta de peste 65 de ani in prelucrarea maselor plastice, respectiv in realizarea prelucratelor din polietilena.

  La sfarsitul anului 2015, Romcarbon a implementat o investitie in tehnologie de ultima generatie in domeniul procesarii polietilenei, investitie care a condus la o crestere a capacitatii la peste 1,000 tone lunar, dar si la diversificarea portofoliului de produse.

  Interpack 2017 este cel mai important eveniment al anului din industria ambalajelor, un reper in domeniu. Prin participarea la Interpack, Romcarbon a reusit sa stabileasca un numar important de contacte cu potentiali parteneri din intreaga Europa.

  interparck 2017

  Romcarbon a prezentat in cadrul Forumului Investitorilor Individuali organizat de catre Bursa de Valori Bucuresti

  Sambata, 29 octombrie 2016, Bursa de Valori Bucuresti a organizat a 5 a editie a Forumului Investitorilor Individuali la Bucuresti.

  Romcarbon a avut onoarea de a-si prezenta propria poveste in cadrul panelului „Studii de caz. Povesti de succes ale companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti.”

  Avem convingerea ca experienta noastra a insipirat si alte companii si a convins investitorii privati din auditoriu ca Romcarbon este alegerea potrivita pentru investitiile lor, pe termen mediu si lung.


  LivingJumbo Industry S.A. lanseaza oficial brand-ul “Living fresh” in cadrul congresului Industria Carnii

  LivingJumbo a lansat Living fresh – cel mai nou brand romanesc pentru ambalarea produselor proaspete ce se adreseaza tuturor segmentelor din industria alimentara. Ambalajele sunt unice pe piata locala, LivingJumbo Industry S.A. fiind primul producator de ambalaje MAP din Romania.

  Living fresh reuneste doua categorii de produse- ambalaje rigide, denumite Living form si filme semirigide si flexibile, denumite Living flex. Living flex este prima marca autohtona de folie coextrusa in 9 straturi pentru ambalajele speciale: filmele multistrat pentru sigilare, flowpack si termoformare flexibila.

  LivingJumbo Industry S.A. a fost partener principal al congresului Industria Carnii, congres ce a avut loc anul acesta pe 14 aprilie la Rin Grand Hotel, sub titlul „VIITORUL industriei carnii... ASTAZI”.

  Pentru galerie foto, va rugam sa accesati sectiunea Media- Fotogtafii.

  Living fresh


  Romcarbon Buzau- partener comercial al celei de –a IV- a editii a Conferintei AGROstandard “Vara fierbinte a agriculturii romanesti”

  Unul dintre cele mai ample evenimente dedicate solutiilor de finantare pentru agricultura din Romania, desfasurat sub patronajul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice Gheorghe Ionescu-Sisesti(ASAS) din Bucuresti a avut loc in data de 29 iulie 2014.

  Conferinta s-a constituit din doua sectiuni: o componenta de comunicari si prezentari, dar si o miniexpozitie de produse si utilaje agricole, astfel incat participantii sa poata lua contact direct cu ultimele noutati de pe piata. Romcarbon a sustinut o prezentare a produselor destinate sectorului agricol, iar pentru ca participantii sa poata vedea produsele noastre, am pregatit si un stand de prezentare.

  Conferinta a avut loc cu participarea marilor confederatii de fermieri precum Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Alianta ROPAC, Confederatia Asociatiilor Taranesti din Romania (CATAR), Federatia Nationala a Grupurilor de Actiune Locala (FNGAL), Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Masini Agricole din Romania (APIMAR), precum si Lumea Satului, AGRO TV si AGROstandard. Temele de dezbatere au fost, printre altele, “Oportunitati de finantare in noul PNDR”, “Pot accesa fondurile europene fermierii mici si medii? Cui ii este frica de standardizarea proiectelor? Caravana PNDR, o decizie neinspirata si costisitoare?”, “Se poate capitaliza singur fermierul roman? Exista solutii miraculoase pentru succes cu bani putini?”, „Pot micii fermieri sa acceseze fonduri europene? Ce se poate face pentru fluidizarea analizei cererilor de finantare?”.

  Dintre cei care au tinut prelegeri, amintim: Nagy Peter Tamas, secretar de stat MADR, Barna Tanczos, secretar al Comisiei pentru agricultura, silvicultura si dezvoltare rurala din Senat, Valeriu Tabara, vicepresedinte ASAS, Mihai Nicolescu, vicepresedinte ASAS, Carmen Boteanu, director general adjunct Autoritatea de Management PNDR.

  Romcarbon sustine cu mandrie campaniile agricole din acest an cu ambalaje din plastic potrivite pentru toate tipurile de recolta (cereale, tarate, fructe, legume), dar si cu filtre pentru utilaje si echipamente agricole, la preturi de producator !

  Daca si dumneavoastra aveti nevoie de ambalaje practice, accesibile, de foarte buna calitate, sau de filtre pentru utilajele din parcul dvs. agricol, va rugam sa descarcati oferta noastra pentru a vedea cu ce produse va stam la dispozitie.

  Toate produsele noastre sunt “Fabricate in Romania”.

  Ambalaje si filtre romanesti pentru o agricultura romaneasca !


  Expozitia BSDA 2014

  Romcarbon SA va invita la expozitia BSDA 2014- cea de-a cincea editie a Expozitiei “Black Sea Defense & Aerospace” - singura expozitie din Romania certificata oficial de catre Departamentul de Comert al Statelor Unite ale Americii!

  In perioada 14-16 mai 2014, ne gasiti la Romaero SA Baneasa, in Pavilionul nr. 5, Stand A 123.

  Atunci cand spui echipamente de protectie a cailor respiratorii spui Romcarbon – Buzau, pentru ca societatea noastra este unic producator in Romania pentru aceste categorii de produse.

  Mastile si semimastile impotriva gazelor toxice pentru uz industrial, mastile contra gazelor pentru uz militar si pentru apararea civila, masti izolante, masti de autosalvare pentru mineri, cartuse filtrante impotriva diferitelor noxe sau cartuse de regenerare, toate poarta sigla firmei noastre.

  Va asteptam asadar, sa le vedeti pe toate la standul nostru, astfel:

  Miercuri, 14 mai, intre orele 12:00-17:00
  Joi, 15 mai, intre orele 10:00-17:00
  Vineri, 16 mai, intre orele 10:00-17:00


  Romcarbon si LivingJumbo, partenerii buzoieni ai Seminarului organizat de Ministerul Sanatatii pe tema "Inspectia sanitara in domeniul materialelor care vin in contact cu alimentele si a aditiviilor alimentari destinati consumului uman"


  Ministerul Sanatatii a organizat in Municipiul Buzau, in perioada 2-5 octombrie 2013, Sesiunea de Instruire "Inspectia sanitara in domeniul materialelor care vin in contact cu alimentele si a aditiviilor alimentari destinati consumului uman", eveniment care s-a desfasurat in parteneriat cu Romcarbon S.A si LivingJumbo Industry S.A. Cele doua intreprinderi au fost selectate de catre dna dr. Venera Acsinte, Directorul Departamentului de Control din cadrul Directiei de Sananate Publica Buzau, care a fost si gazda evenimentului.

  Pe parcursul celor 4 zile, reprezentantii Directiilor de Sanatate Publica s-au instruit asupra modului in care actioneaza materialele care vin in contact cu alimetele asupra sanatatii populatiei.

  Instruirea a constat intr-o parte teoretica si una practica, Romcarbon si Livingjumbo fiind parte activa la acest seminar de importanta nationala, prin implicarea atat in sala de conferinte, unde dl Radu ANDREI, Director General al celor 2 societati, a sustinut o prezentare pe tema "Impactul ambalajelor asupra alimentelor", dar si prin gazduirea inspectorilor pe platforma Romcarbon in vederea documentarii practice la fata locului.

  Astfel, sectorul "Polistiren expandat" al societatii noastre a fost vizitat in data de 4 octombrie de aproximativ 100 de reprezentanti ai tuturor directiilor de control din Directiile de Sanatate Publica; pe tot parcursul vizitei, dl Radu ANDREI, impreuna cu dna Daniela STROESCU, Director Productie, au prezentat in detaliu vizitatorilor intregul proces de productie, urmarind fluxul de fabricatie al caserolelor de polistiren, ambalaje care intra in contact cu produsul alimentar.

  In urma acestei vizite, inspectorii au formulat concluzii utile referitoare la procesul de control pe care vor trebui sa il efectueze in activitatea curenta a dansilor; pe de alta parte, permanent preocupati de calitatea produselor noastre precum si de impactul acestora asupra consumatorilor, pentru Romcarbon vizita a fost utila din punctul de vedere al recomandarilor si sugestiilor primite, in vederea imbuntatirii si optimizarii procesului tehnologic si a masurilor de siguranta alimentului implementate.

  Romcarbon apreciaza acest tip de instruiri ca fiind extrem de important, atat pentru autoritatile de control competente, cat si pentru companiile producatoare de ambalaje din material plastic care vin in contact direct cu alimentele si care, prin intermediul unor astfel de seminarii si instruiri, beneficieaza de indrumarea specialistilor in vederea implementarii celor mai sigure masuri, in concordanta cu normele europene sanitare.

  romcarbon


  Finalizarea proiectului "Modernizarea intreprinderii prin achizitia de noi tehnologii de productie, reprofilare, reabilitare si extindere hala de productie existenta.", proiect cofinanat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala


  In data de 16 iulie 2012, in cadrul societatii Romcarbon S.A. a avut loc conferinta de presa ce marcheaza finalizarea proiectului "Modernizarea intreprinderii prin achizitia de noi tehnologii de productie, reprofilare, reabilitare si extindere hala de productie existenta."

  Proiectul este cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, s-a implementat pe o perioda de 14 luni si s-a finalizat cu modernizarea si extinderea unei hale de productie existenta, in suprafata totala de 3515,84 mp si cu dotarea cu echipamente si tehnologii know-how, in perspectiva diversificarii productiei si adaptarii acesteia la cerintele pietei interne si accesul la noi piete.

  Fluxul tehnologic achizitionat cuprinde urmatoarele 3 sub-fluxuri:
  Sortarea fractiiilor de plastic sub forma de deseuri
  Reciclare bare auto
  Regranularea fractiilor de plastic provenite din sortarea si reciclarea deseurilor si producerea de compounduri de materiale plastic

  Prin implementarea acestei noi tehnologii, Romcarbon S.A. isi propune sa stimuleze procesul de selectie si colectare a deseurilor de plastic. Investitia isi propune sa adauge plus valoare deseurilor din plastic de diverse tipuri, prin sortarea si integrarea lor mai departe intr-un produs complex- granule compoundate- care se utilizeaza ca si materii prime de substituire a polimerilor virgini intr-o multitudine de produse.
  Alaturi de celelalte proiecte realizate de societatea noastra in cei 60 de ani de activitate, acest proiect se inscrie in strategia glabala a societatii intrucat, pe de o parte, prin intermediul acestuia s-a initiat punerea in functiune a celei mai mari capacitati de productie pentru compounduri din Romanaia prin tehnologii unice pe piata nationala, iar pe de alta parte, acest proiect permite dezvoltarea unei afaceri care sa apartina in egala masura atat prezentului, cat si viitorului.

  Finalizarea acestui proiect demonsteaza inca o data ca ROMCARBON este o echipa solida si inovativa, care se biziue pe parteneri de incredere, astfel incat brand-ul ROMCARBON isi va pastra prestigiul castigat de-a lungul timpului.


  Revista angajatilor nr. 1

  Aparitii in ziare

  2017

  http://www.zf.ro/search?search=search-zf&q=romcarbon
  http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/romcarbon-raporteaza-un-profit-de-4-2-milioane-lei-in-scadere-cu-34-16161063
  http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/romcarbon-buzau-afaceri-de-181-mil-lei-si-un-profit-net-de-4-2-mil-lei-in-2016-16159971
  http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/saptamana-incarcata-pentru-bursa-sunt-asteptate-rezultatele-financiare-a-peste-70-de-companii-16158261
  http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/producatorul-de-textile-braiconf-a-cumparat-2-5-milioane-de-actiuni-la-romcarbon-pentru-287-500-de-lei-16141595

   

  2016

  http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/joi-3-8-din-romcarbon-au-trecut-dintr-o-mana-intr-alta-tranzactie-de-1-4-milioane-de-lei-15815568
  http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/producatorul-de-ambalaje-romcarbon-buzau-a-ajuns-la-vanzari-de-20-mil-euro-in-s1-15571883
  http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/producatorul-de-ambalaje-romcarbon-buzau-vede-o-crestere-de-19-a-afacerilor-15442683
  http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/romcarbon-buzau-plateste-dividende-cu-randament-de-6-5-15218274
  http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/sub-presiunea-salariilor-mai-mari-si-materiilor-prime-mai-scumpe-profitul-romcarbon-buzau-a-scazut-cu-77-15074647
  http://www.zfcorporate.ro/burse-fonduri-mutuale/topul-celor-mai-ieftine-actiuni-de-la-bursa-dupa-furtuna-din-ianuarie-15025031
  http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/topul-celor-mai-ieftine-actiuni-de-la-bursa-dupa-furtuna-din-ianuarie-15025024
  http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/romanian-investment-fund-mai-detine-8-5-din-romcarbon-buzau-14969395
  http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/braiconf-a-luat-5-6-din-romcarbon-pentru-dividende-14961914

   

  2015

  http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/braiconf-a-intrat-in-actionariatul-producatorului-de-ambalaje-romcarbon-bu-zau-14940892
  http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/romcarbon-buzau-a-investit-6-8-mil-euro-pentru-a-transforma-deseurile-in-produse-14918398
  http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/romcarbon-buzau-plateste-pe-26-octombrie-dividende-de-2-milioane-de-lei-14803389
  http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/producatorii-de-ambalaje-din-plastic-au-crescut-cu-30-in-criza-dar-au-pierdut-peste-1-000-de-salariati-14711010
  http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/ultima-strigare-pentru-dividende-cinci-companii-listate-la-bursa-impart-in-toamna-35-de-milioane-de-lei-cu-actionarii-14696470
  http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/unele-dintre-cele-mai-profitabile-investitii-pe-care-le-puteti-face-castigurile-ajung-si-la-68-pe-an-14683411
  http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/actiunile-de-dividend-au-adus-castiguri-si-de-68-intr-un-an-14680211
  http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/romcarbon-vede-afaceri-in-crestere-cu-13-la-fabrica-din-buzau-14653331
  http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/un-fond-olandez-si-a-majorat-detinerea-la-5-din-romcarbon-14304655
  http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/romcarbon-creste-cu-15-productia-de-mase-plastice-la-fabrica-din-buzau-13804377

  Fotografii

  Video

  Pentru lamuriri/informatii suplimentare va rugam sa transmiteti o solicitare in scris la sediul societatii din Buzau, strada Transilvaniei nr.132, jud. Buzau, in atentia Serviciului de relatii cu investitorii, fax 0238710697 sau la adresele de e-mail: office@romcarbon.com; jurubita.mihaela@romcarbon.com; adrian.coman@romcarbon.com.


  Relatii cu investitorii

  Despre actiunile Romcarbon SA

  Piata reglementata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise: Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Standard.
  Principalele caracteristici ale valorilor mobiliare emise de ROMCARBON S.A. : 264,122,096 actiuni nominative, dematerializate, cu valoare nominala de 0.1 lei.
      Simbol : ROCE
      ISIN : ROROCEACNOR1
      Bloomberg BBGID : BBG000BS22M4
      Inclus in indicii : BETPlus

  Cotatia actiunilor Romcarbon SA
  Data Volum tranzactii Valoare tranzactii Pret deschidere Pret maxim Pret minim Pret mediu Pret inchidere
  18.10.2018 51.395 7.197,86 0,1390 0,1440 0,1385 0,1400 0,1435
  17.10.2018 539.207 76.247,11 0,1440 0,1440 0,1400 0,1415 0,1400
  16.10.2018 5.725 815,91 0,1425 0,1465 0,1425 0,1425 0,1460
  15.10.2018 10 1,46 0,1460 0,1460 0,1460 0,1460 0,1460
  12.10.2018 10 1,46 0,1460 0,1460 0,1460 0,1460 0,1460
  11.10.2018 278.439 39.329,68 0,1410 0,1450 0,1400 0,1415 0,1415
  10.10.2018 6.400 924,95 0,1420 0,1475 0,1420 0,1445 0,1470
  09.10.2018 284.001 40.850,24 0,1465 0,1465 0,1420 0,1440 0,1450
  08.10.2018 58.236 8.458,56 0,1475 0,1475 0,1450 0,1450 0,1465
  05.10.2018 24.874 3.658,52 0,1475 0,1480 0,1450 0,1470 0,1480
  04.10.2018 650.135 94.326,68 0,1465 0,1465 0,1450 0,1450 0,1450
  03.10.2018 1.185.705 173.874,47 0,1470 0,1490 0,1455 0,1465 0,1490
  02.10.2018 1.270.488 193.480,55 0,1520 0,1545 0,1505 0,1525 0,1535
  01.10.2018 437.558 67.039,53 0,1540 0,1560 0,1515 0,1530 0,1545
  29.09.2018 184.959 28.378,39 0,1535 0,1550 0,1530 0,1535 0,1545
  27.09.2018 511.849 77.994,04 0,1500 0,1565 0,1485 0,1525 0,1535
  26.09.2018 11 1,67 0,1520 0,1520 0,1520 0,1520 0,1520
  25.09.2018 200.778 30.235,92 0,1530 0,1535 0,1500 0,1505 0,1515
  24.09.2018 200.778 30.235,92 0,1530 0,1535 0,1500 0,1505 0,1515
  22.09.2018 33.100 4.937,39 0,1500 0,1530 0,1480 0,1490 0,1530
  20.09.2018 88.916 13.362,88 0,1525 0,1525 0,1500 0,1505 0,1525
  18.09.2018 25.295 3.824,89 0,1500 0,1525 0,1500 0,1510 0,1525
  17.09.2018 52.325 7.806,96 0,1500 0,1520 0,1485 0,1490 0,1520
  14.09.2018 33.106 4.936,35 0,1495 0,1530 0,1485 0,1490 0,1520
  13.09.2018 852.526 126.506,04 0,1510 0,1540 0,1480 0,1485 0,1530
  12.09.2018 23.200 3.577,75 0,1550 0,1550 0,1520 0,1540 0,1550
  11.09.2018 44.310 6.823,80 0,1550 0,1560 0,1520 0,1540 0,1550
  10.09.2018 16.057 2.450,78 0,1525 0,1530 0,1525 0,1525 0,1530
  08.09.2018 2.300.432 345.594,94 0,1530 0,1555 0,1500 0,1500 0,1525
  06.09.2018 713.650 109.290,00 0,1570 0,1580 0,1520 0,1530 0,1535


  Nota: Pentru mai multe informatii despre actiunile Romcarbon va rugam sa accesati pagina societatii pe BVB, AICI.

  Structura Actionariat

  ActionarActiuniProcent
  LIVING PLASTIC INDUSTRY S.R.L. loc. BUZAU jud. BUZAU86.774.50832,85 %
  JOYFUL RIVER LIMITED loc. NICOSIA CYP54.195.08920,52 %
  Alte persoane juridice51.239.06719,40 %
  Alte persoane fizice71.913.43227,23 %
  Total264.122.096100%
  Nota: Sursa informatiei: DEPOZITARUL CENTRAL . Data de referinta : 30.06.2018.
  Structura actionariatului se va actualiza la sfarsitul fiecarui trimestru.

  Calendar Financiar

  Evenimente viitoareData
  Prezentarea rezultatelor financiare individuale, trimestrul III 2018 - neauditate14.11.2018

  Dividende

  AnDividendData AGA (dividend)Procedura distribuire
  20170,00760001.08.2018Link
  20160,00760001.08.2017Link
  20150,00850028.04.2016Link
  20140,00760029.04.2015Link
  20130,00380029.04.2014Link
  20120,00606229.04.2013Link
  20110,00990027.04.2012-

  Guvernanta corporativa
  Intrebari si raspunsuri
  2017
  2016
  Contact

      Mihaela JURUBITA - tel. 0238.711.155, int. 130
      Adrian COMAN - tel. 0238.711.155, int. 103

  Pentru lamuriri/informatii suplimentare va rugam sa transmiteti o solicitare in scris la sediul societatii noastre (Buzau, Strada Transilvaniei nr.132, Cod postal 120012) in atentia Serviciului Relatii cu investitorii, la numarul de fax 0238710697 sau pe adresa de e-mail investor.relations@romcarbon.com.

  Adunari generale ale actionarilor

  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010

  Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor din 29.04.2010

  Hotararea AGOA / 30.04.2010

  Procedura distribuire dividende ROCE 2010

  Raport 2009 - Situatii individuale

  Material punctul 4 pe ordinea de zi a AGOA

  Material punctul 8 pe ordinea de zi a AGOA

  Proiect de hotarare AGOA

  Formular pentru procura speciala

  Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor 29/30.11.2010

  Formular pentru exprimarea votului prin corespondenta

  Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor din 29.04.2010

  Material pct. 3.2 - Situatii financiare consolidate, auditate, cu opinia auditorului

  Material pct.3.1 - Precizari solicitate de CNVM - raspuns adresa CNVM

  Material pct.3.1 - Precizari solicitate de CNVM - adresa CNVM

  Material pct.3.1 - Situatii financiare individuale,auditate, cu opinia auditorului

  Convocator 29.04.2010

  Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor 29/30.11.2010

  Proiect de hotarare AGEA 29.11.2010

  Procura speciala AGEA 29.11.2010

  Formular de exprimare vot prin corespondenta AGEA 29.11.2010

  Raport curent 27.10.2010

  Convocare AGEA - Romcarbon

  Convocator AGEA 29.11.2010

  Adunarea Generala Ordinara & Adunarea Generala Extraordinara 01/02.11.2010

  Raport curent AGA

  Numire director general adjunct

  Propunere pentru functia de administrator vacanta

  Raport curent 30.09.2010

  Proiect de hotarare AGOA 01.11.2010

  Procura speciala AGA 01.11.2010

  Formular exprimare vot prin corespondenta AGA 01.11.2010

  Convocator AGEA AGOA 01.11.2010

  2009

  Adunarea Generala Extraordinara si Adunarea Generala Ordinara din data de 27.02.2009

  AGEA AGOA 27.02.2009

  Procura speciala

  Material Punct 1 Agenda AGOA

  Material 2 Punct 1 Agenda AGEA

  Material 1 punct 1 agenda AGEA

  Convocator

  Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 24.03.2009

  Majorare capital social - etapa 2:

  Formular de subscriere persoana fizica (document word)

  Formular de subscriere persoana fizica

  Formular de subscriere persoana juridica (document word)

  Formular de subscriere persoana juridica

  Raport curent 07.05.2009

  Rata alocare majorare capital social 2009

  Majorare capital social - etapa 1:

  Formular de subscriere persoane juridice

  Formular de subscriere persoane fizice

  Instructiuni de subscriere

  Raport Curent privind publicarea Hotararii AGEA din 24.03.2009 in Monitorul nr. 1974/06.04.2009

  Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 24.03.2009

  AGEA 24.03.2009

  Procura speciala

  Convocator

  Adunarea Generala Ordinara si Adunarea Generala Extraordinara ale Actionarilor convocate pentru data de 28.04.2009

  AGOA AGEA 28.04.2009

  Hotararea AGEA din 28.04.2009

  Hotararea AGOA din 28.04.2009

  Materiale punctele 2 si 3 de pe ordinea de zi a AGOA

  Material punctul 1 de pe ordinea de zi a AGOA

  Convocator

  Adunarea Generala Ordinara si Adunarea Generala Extraordinara ale Actionarilor convocate pentru data de 20.07.2009

  Model procura speciala

  Material punctul 1 pe ordinea de zi a AGOA

  Convocator AGOA 20.07.2009

  Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 08.12.2009

  RC convocare AGA 08.12.2009

  Proiect de hotarare AGEA 08.12.2009

  Material informativ punct 1 AGEA

  Formular procura speciala

  Formular de exprimare vot prin corespondenta

  Anexa material AGEA

  Convocator Agea 08.12.2009

  2008

  Raportari curente

  2018
  2017
  2016
  2015

  Adunarea Generala Ordinara si Adunarea Generala Extraordinara din 29/04/2015

  Raport curent hotarari AGA

  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008

  Raportari anuale

  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008

  Raportari semestriale

  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008

  Raportari trimestriale

  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008

  Listare bvb

  2012
  2007

  Evolutia capitalului social al societatii din 1991 pana in prezent

  CIM 6488 2007

  CIM 10090 2007

  2005

  Evolutia capitalului social al societatii din 1991 pana in prezent

  CIM 12313 2005

  2003

  Evolutia capitalului social al societatii din 1991 pana in prezent

  CIM 6540 2003

  2001

  Evolutia capitalului social al societatii din 1991 pana in prezent

  CIM 2219 2001

  1997

  Evolutia capitalului social al societatii din 1991 pana in prezent

  CIM 3851 1997

  1996

  Evolutia capitalului social al societatii din 1991 pana in prezent

  CIM 2619 1996

  1995

  Evolutia capitalului social al societatii din 1991 pana in prezent

  CIM 4176 1995

  CIM 5695 1995

  1994

  Evolutia capitalului social al societatii din 1991 pana in prezent

  CIM 6249 1994

  1993

  Evolutia capitalului social al societatii din 1991 pana in prezent

  CIM 1653 1993

  CIM 2484 1993

  1992

  Evolutia capitalului social al societatii din 1991 pana in prezent

  CIM 2082 1992

  CARIERE

  Profilul companiei
  ROMCARBON S.A. este un mediu de lucru competitiv si dinamic, o companie in continua dezvoltare.
  Consideram ca rezultatele exceptionale se pot obtine numai lucrand in echipa, de aceea ponderea majora in evaluarea angajatilor o reprezinta performanta echipelor din care fac parte.


  Profilul candidatului
  ROMCARBON S.A. angajeaza conform "criteriului excelentei". Vor lucra in cadrul companiei numai aceia care au dorinta, abilitatea si potentialul de a asigura dezvoltarea durabila a ROMCARBON S.A. Cautam si incurajam creativitatea, initiativa, dedicatia si profesionalismul. Exigenta fata de sine este o atitudine indispensabila fiecarui membru al echipei noastre.

  ROMCARBON S.A. isi actualizeaza permanent baza de date cu CV-uri, astfel incat puteti verifica posturile noastre disponibile, iar in functie de cerintele postului, sa trimiteti CV-ul si o scrisoare de intentie, specificand pozitia pentru care aplicati.

  Joburi disponibile

  Momentan nu sunt job-uri disponibile

  Aplica acum

  Numele tau *
  Prenumele tau *
  Telefonul tau *
  Adresa ta de email *
  Incarca CV-ul tau *
  Jobul care te intereseaza*

  CONTACT

  Formular de contact

  Selecteaza divizia *
  Mesajul tau *
  Numele tau *
  Telefonul tau *
  Adresa ta de email *
  Nume companie

  Date de contact

  Sediu central Buzau

  Strada Transilvaniei, nr.132, 120012, BUZAU

  Tel: (+40) 238 711 155
         (+40) 238 717 383
         (+40) 238 717 384
         (+40) 238 717 385

  Fax: (+40) 238 710 697
          (+40) 238 710 722
          (+40) 238 711 050
  E-mail: office@romcarbon.com
  Website: www.romcarbon.com

  Punct de lucru Bucuresti

  B-dul Barbu Vacarescu, nr.164A, Cladire Birouri – C3, et. 3, Bucuresti
  Tel: (+40) 311 065 080
  Fax: (+40) 311 065 086

  Departament VANZARI

  DIVIZIA POLIETILENA & Suporti PVC


  (+40) 338 101 126

  DIVIZIA POLISTIREN EXPANDAT


  (+40) 238 710 746

  DIVIZIA POLIPROPILENA (RAFIE)


  (+40) 238 717 383
  (+40) 238 717 384

  DIVIZIA "PLASTIC COMPOUNDS"


  (+40) 311 040 381
  (+40) 311 040 382
  (+40) 311 040 383
  (+40) 238 717 385
  Fax: (+40) 311 040 384

  DIVIZIA FILTRE Auto & Industriale


  (+40) 238 710 042

  DIVIZIA DIVIZIA MP&CA


  (+40) 238 717 385

  Departament LOGISTICA

  Director

  Oana Steluta LABES

  (+40) 238 445 524
  (+40) 238 711 050
  (+40) 338 105 397

  Departament FINANCIAR

  Director

  Viorica ZAINESCU

  (+40) 238 711 558

  Departament RESURSE UMANE

  Director

  Nicoleta DAMIAN

  (+40) 238 711 155 (int. 173)

  Departament JURIDIC

  Jurist

  Mihaela JURUBITA

  (+40) 238 711 155 (int. 130)

  Departament RELATII PUBLICE

  Manager Relatii Publice

  Ana Maria DRAGOMIR

  (+40) 238 711 155 (int. 116)
  English version
  Prelucrarea datelor cu caracter personal       Politica cookie